Palmaresul 2011 al Tușnad Cycling Team, singura echipă profesionistă din România

0

În sezonul competițional 2011 am reușit sã integrăm în echipă cicliști tineri, crescuți de noi, care și-au ajutat foarte mult coechipierii, pe parcursul întregului sezon. Echipa a fost convergentă, iar sportivii, care au aproape aceeași vârstã, au demonstrat cã își merită locul în echipã,” a declarat Torok Attila (foto dreapta), managerul echipei Tusnad Cycling Team desfășurată ieri. Din păcate, sezonul a început cu un incident regretabil: la începutul anului, din atelierul echipei Tuşnad Cycling Team au fost furate mai multe biciclete și accesorii, în valoare de aproximativ 20.000 de euro.

În sezonul 2011, Tuşnad Cycling Team a avut trei competiții de mare importanțã : Turul României  în luna iunie, Turul Sibiului în luna iulie și Turul Ținutului Secuiesc în luna august.

La Turul României, echipa a obținut trei clasãri pe podium (un loc doi și douã locuri trei), iar în clasamentul individual a terminat pe locul 4. Din pãcate, din cauza unor motive obiective, dar și a unor probleme de sãnãtate pe care le-a avut campionul mondial Eduard Novak,  au lipsit rezultatele remarcabile.

În ceea ce privește Turul Sibiu, managerul Tușnad Cycling Team a declarat: ”Am pregãtit aceastã cursã cu mari speranțe, întrucât cele douã etape cu finishul la mare înãlțime l-ar fi favorizat pe ciclistul bulgar al echipei noastre, Georgi Georgiev. Din pãcate,  bulgãrul a fost internat în spital cu câteva zile înainte de cursã, astfel încât echipa a luat startul fãrã cel mai bun cãțãrãtor. Plutonul fiind foarte puternic, nu am avut șanse reale de a termina cursa pe locurile fruntașe.”

Turul Ținutului Secuiesc a fost cea mai importantã cursă a sezonului și a fost precedatã de o tabãrã de antrenament special la Harghita Băi. Toți cicliștii au fost foarte hotărâți și bine pregãtiți, astfel încât au câștigat primul loc la echipe, dar și tricoul pentru cel mai bun cãțãrãtor.  Cicliștii tineri au muncit foarte mult, împreunã cu Eduard Novak (foto centru), ajutând echipa în atingerea obiectivelor. Singurul punct negativ a fost acela cã nu au reușit sã prindă podiumul în clasamentul individual.

Echipa Tuşnad Cycling Team a mai participat în 2011 la mai multe curse naționale și internaționale, în Bosnia, Serbia, Ungaria, Grecia, Bulgaria, Polonia. Trebuie remarcat, de asemenea, rezultatul de excepție obținut de Eduard Novak la o cursã de cinci zile în Polonia, unde a terminat pe locul 7, dupã ce a concurat cu cicliști valizi de la echipe mari de clasa Pro Continentală și Continentală din Europa de Vest.

Bilanțul lui 2011 a fost însoțit, de asemenea, de o prezentare a obiectivelor Tușnad Cycling Team pentru anul viitor. La fel ca și în sezonul trecut, cele trei competiții sus menționate sunt prioritare, ca și campionatele internaționale. Echipa va fi, în mare parte, aceeași și în sezonul 2011, singurul sportiv care pleacã din echipă fiind bulgarul Georgi Georgiev. Vor concura, în continuare, cei doi cicliști tineri : Lazar Nandor și Sebestyen Szabolcs, lor urmând sã li se alãture și Lukacs Arnold, care vine de la juniori la echipa mare. De asemenea, dupã doi ani revine la echipă și ciclistul mureșean Csicsaky Tamaș, care are o foarte mare experiențã competițională. Torok Attila a mai precizată că ”totodatã, am reușit sã-i contractăm și sperăm cã vor face parte din echipã și câștigãtorul Turului Ținutului Secuiesc din 2010, cicliștii bulgari Evgeni Gerganov și Daniel Petrov și suntem în negocieri avansate cu sprinterul lituanian Marius Bernatonis.”

În urmãtorii ani, prioritatea echipei va fi, ca și pânã acum, ”creșterea” cicliștilor din țarã, scopul fiind ca, în câțiva ani, ca echipa să fie alcãtuitã, în mare parte, din cicliști locali.

Tuşnad Cycling Team are, de altfel, și singura echipã de paraciclism din România, unde evoulează sportivi cu dizabilitãți. Cel mai titrat dintre cicliști este Eduard Novak, câștigãtor a numeroase competiții naționale și internaționale, dar și ceilalți sportivi reușesc sã obținã rezultate din ce în ce mai bune. Trebuie precizat cã este foarte dificilã finanțarea echipelor de juniori și paraciclişti, în paralel cu echipa continentală, dat fiind faptul cã Tușnad Cycling Team este 100% club privat.

 

 

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger