Paleţi reciclaţi în grădini verticale

0

V-am prezentat, nu demult, o casă din paleţi, proiect gândit pentru refugiaţi, dar care poate fi şi o cabană la munte, pentru sezonul cald sau un loc de refugiu într-o zonă izolată, pentru atunci când vreţi să fugiţi de lume. Mai jos puteţi vedea o altă interesantă întrebuinţare a paleţilor folosiţi, care pot fi reciclaţi în diverse moduri, cu puţină imaginaţie şi minim efort.

 

În imaginile de mai jos, vedeţi cum un palet folosit este transformat într-o grădină verticală, ideală pentru spaţii înguste şi cu un plăcut aspect rustic. O astfel de grădină pe paleţi poate fi realizată şi într-un balcon de apartament. În grădina verticală pot fi puse flori, dar pot fi cultivate şi plante destinate alimentaţiei (condimente sau chiar legume).

De ce aveţi nevoie pentru a crea grădina: paleţi (unul sau mai mulţi, depinde câte grădini verticale doriţi), pământ, capse, un pistol de capsat (se pot utiliza şi cleme sau bride, depinde de ce soluţie vă surâde), plante şi o folie din material rezistent la apă (şi nu numai), precum cele folosite la pavaj sau la acoperirea serelor.

Materialul cu pricina trebuie prins pe spatele paletului, de sus până jos, pentru că spaţiul dintre lemnele paletului şi acest material va fi umplut cu pământ. Trebuie să aveţi grijă să acoperiţi cele două capete ale paletului cu material, ca pământul să nu cadă când grădina va sta în picioare. După ce aţi „pregătit terenul”, puteţi planta ce doriţi în grădină.

 

stire 19 mar palet 2

 

stire 19 mar palet 3

 

 

În materialul video de mai jos (un tutorial care vă oferă mai multe detalii) este prezentată o cultură de ierburi variate şi flori – 55 de plante, în total. Odată ce aţi plantat tot ce doriţi să plantaţi, lăsaţi grădina în poziţie orizontală măcar două săptămâni, pentru că plantele să îşi fixeze rădăcinile. Apoi, o puteţi ridica. Dacă doriţi să cultivaţi legume pentru consum, trebuie să fiţi atenţi ca paleţii folosiţi să nu fi fost trataţi chimic; căutaţi paleţi care au fost trataţi la cald, nu cu substanţe chimice de regulă folosite împotriva dăunătorilor.

 

 

Sursa şi foto: Off Grid World

 

Puteţi citi şi:

 

Căsuţa din paleţi: uşor de construit, ieftină şi utilă

Cum să ridică o casă din saci cu pământ

Căsuţa din poveşti, ecologică, independentă energetic

Cea mai îngustă casă din lume

Mobilier ecologic, realizat din compost

Biroul care se transformă în pat

Biserica din gunoaie


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger