Pâinea care rezistă 60 de zile, soluția împotriva risipei

0

O companie americană susține că a dezvoltat o tehnică prin care pâinea poate rezista până la 60 de zile fără să prindă mucegai. Pâinea este tratată cu microunde, iar sporii care cauzează mucegaiul sunt distruși.

 

Tehnica poate fi folosită pe mai multe alimente, de la carne de curcan la fructe și legume. Se speră ca prin tratarea alimentelor împotriva mucegaiului să se reducă risipa de mâncare, care, în unele țări, ajunge și la o treime din alimentele cumpărate.

Risipa de mâncare este o mare problemă în țările bogate, în special. În Statele Unite, cifrele arată că o familie americană obișnuită aruncă 40% din alimentele pe care le cumpără, ceea ce înseamnă o risipă de 165 de miliarde de dolari anual.

Pâinea e unui dintre alimentele care ajung în proporția cea mai mare la gunoi. Numai în Marea Britanie 32% din pâine este aruncată. Una dintre probleme este mucegaiului. Din cauză că e învelită în plastic, orice picătură de apă care se evaporă din interior face ca suprafața pâinii să fie umedă, ceea ce creează condiții perfecte pentru formarea mucegaiului.

În condiții normale, pâinea mucegăiește în zece zile. Dar, noua tehnologie permite ca pâinea să reziste până la două luni. Inițial, tehnologia a fost creată pentru a distruge bacterii precum salmonela sau MRSA.

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger