Paharul care îţi spune câte calorii bei

0

Lista invenţiilor dedicate contorizării caloriilor pe care le oferim organismului tocmai s-a îmbogăţit cu paharul Vessyl, un dispozitiv conceput pentru a număra caloriile din băuturile consumate zilnic. Senzorii cu care este dotat paharul măsoară nu doar caloriile, ci şi nutrienţii din băuturi.

 

 

Vessyl este “dedicat persoanelor care vor să slăbească” şi au nevoie de astfel de măsurători sau celor care, pur şi simplu, îşi doresc să ştie ce beau. Paharul vine la pachet cu o aplicaţie, care promite să ajute consumatorul să îşi monitorizeze consumul responsabil de lichide în fiecare zi. Designerul paharului este elveţianul Yves Behar (considerat un copil-minune al tehnologiei); paharul este elegant, poate fi dus în mână şi pe stradă şi este cel mai recent “gadget” din domeniul tehnologiei portabile dedicate “diagnosticării” hranei.

Cum funcţionează jucăria: de fiecare dată când se toarnă un lichid în pahar, un ecran afişează ce anume este (cafea, bere etc.), apoi numărătoarea caloriilor din cantitatea de lichid, realizată de senzorii paharului. Apoi, aplicaţia ataşată oferă mai multe detalii – totalul proteinelor din lichid, cantitatea de zahăr sau cât de potrivită este băutura pentru dietă. “Dacă monitorizezi ce consumi, posibilitatea să îţi menţii scopul de a te hrăni sănătos este mai ridicată”, consideră compania care a dezvoltat produsul.

 

 

Detaliile funcţionării tehnologiei din spatele paharului nu au fost dezvăluite de către compania în cauză, care ne asigură doar că “paharul funcţionează corect”. Costul unui pahar este de 99 de dolari, în acest moment, când poate fi comandat doar online, pentru o perioadă limitată de timp, până când va ieşi pe piaţă (2015). Atunci va costa 199 de dolari. Întrebarea este: avem nevoie să cărăm după noi un pahar care să ne spună ce bem sau există alte metode mai bune pentru a ne menţine sănătoşi şi în formă, fără atâtea gadget-uri şi aplicaţii?

 

Sursa şi foto: FastCoexist

 

Puteţi citi şi:

Ce s-ar întâmpla dacă toată planeta ar adopta o dietă americană sau japoneză

Cinci experimente alimentare care ne pun pe gânduri

Studiu: Mâncarea procesată ne face să mâncăm mai mult

Gătitul ne-a făcut creierul mai mare

Cum se explică pofta de mâncare de la miezul nopţii

Vom trece cu toţii la o dietă vegetariană în 40 de ani?


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger