Pădurile absorb 40% din emisiile de gaze cu efect de seră

0

Se cunoaște deja că pădurile sunt “o chiuvetă” pentru dioxidul de carbon, dar un nou studiu publicat în revista Science arată că arborii sunt mai importanți decât se credea în absorbția de carbon.

Cercetătorii de la Universitatea din Leeds au descoperit că pădurile absorb aprope 40% din emisiile de gaze cu efect de seră de care este responsabil omul anual.

Primul studiu care a analizat toate pădurile lumii de la pădurile boreale din nord până la cele tropicale arată că acestea absorb 8,8 miliarde de tone de dioxid de carbon în fiecare an.

Alte 6 miliarde de tone sunt absorbite de pădurile nou plantate în lume.

10,8 miliarde de tone de gaze cu efect de seră sunt emise ca urmare a defrișărilor , iar 28 de miliarde de tone de gaze cu efect de seră sunt emise de mașini, fabrici și alte surse.

Studiul arată că pădurile absorb aproape 40% din cele 38 de miliarde de tone de dioxid de carbon emise de umanitate în fiecare an.

Dr. Simon Lewis, co-autor al studiului, spune că pădurile sunt mult mai importante decât s-a crezut până acum, iar oprirea defrișărilor și plantarea de noi copaci ar face o mare diferență.

Foto: Flickr / glennwilliams

Sursa: The Telegraph


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger