Pădurea plutitoare de pe o navă eşuată

0

Nava britanică pe aburi SS Ayrfield a avut o viaţă şi o activitate îndelungate, ca şi vehicul de transport pentru mărfuri, în special. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost folosită de către guvernul australian pentru a duce mâncare şi alte provizii soldaţilor din zona de război din Oceanul Pacific. Ulterior, nava a fost vândută unui companii care transporta cărbune.

 

 

În anii 1970, vasul a eşuat şi a fost abandonat, lăsat să ruginească în golful Homebush Bay din Sydney, Australia. Încet – încet, un alt tip de echipaj a luat în stăpânire nava: o pădure plutitoare şi luxuriantă de mangrove. Vasul uitat a devenit o altă dovadă a modului în care natura recuperează, miraculos, lucrurile de care noi încercăm să ne facem scăpaţi, unele dintre ele fiind, în fapt, simboluri ale evoluţiei civilizaţiei umane.

 

 

Vasul respectiv a devenit unul dintre locurile preferate ale fotografilor care se întrec în a surprinde contraste, unghiuri, lumini diferite, mai ales că nava şi pădurea pe care o poartă se profilează pe orizontul modern al oraşului, ca o alegorie a degradării şi reînnoirii. Mai mult ca sigur că există şi alte vapoare, eşuate în alte locuri, pe care natura le-a recucerit şi le-a transformat într-o oază de verdeaţă.

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger

Mai multe detalii: RC.Au


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger