Pădurea dependenţilor: Britanicii care înving alcoolul şi drogurile plantează copaci

1

Britanicii care au învins dependenţa creează împreună cu organizaţia Phoenix Futures o pădure simbolică în Hertfordshire, informează The Guardian. Primii copaci au fost deja plantaţi în noua pădure.

Organizaţia Phoenix Futures, care se ocupă de persoane care au probleme cu consumul de alcool şi droguri în Anglia şi Scoţia, va planta câte un copac pentru fiecare om care şi-a încheiat programul de recuperare.

Ideea proiectului îi aparţine lui John Crane de la Phoenix Futures, care a înaintat propunerea în cadrul unei competiţii pentru găsirea de noi servicii pentru cei 14.000 de clienţi.

Luna trecută, membrii Phoenix Futures au plantat 700 de copaci, câte unul pentru fiecare persoană ca a învins dependenţa cu ajutorul organizaţiei.

“Recuperarea este o călătorie de la ruină la renaştere – este despre creştere şi reînnoire şi deblocarea potenţialului”, spune Crane. “Oamenii care trec prin recuperare simt că renasc, iar plantarea unui copac este un simbol pentru a marca acest proces”, spune acesta care adaugă că este esenţial ca cei care încheie programul de recuperare să planteze ei înşişi copacii pentru ca pădurea să fie o experienţă puternică pentru cei care vin la Phoenix Futures.

Jamie Kinsella are 33 de ani, a consumat droguri timp de 20 de ani şi este unul dintre pacienţii care aproape au încheiat programul de recuperare. Ea a plantat un copac în padurea din Hertfordshire. “Este o inspiraţie. Un copac este atât de simbolic. Este un loc special unde mă voi întoarce cu copiii mei în viitor”, spune ea.

Pădurea Phoenix face parte din pădurea mult mai mare Heartwood, creată de organizaţia de conservare Woodland Trust, care a cumpărat suprafaţa de 850 de acri care include copaci bătrâni de peste 400 de ani. În următorii 10 ani, cei 650.000 de copaci care urmează să fie plantaţi aici de voluntari vor alcătui cea mai mare pădure nouă din Marea Britanie.

Foto: Flickr / Ella’s Dad

Citiţi şi:

Iluziile consumatorilor de alcool

Tinerii americani fumează marijuana mai mult decât ţigări

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: O analiză a peste 80 de studii asociază marijuana cu instalarea mai rapidă a schizofreniei » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger