Ouăle de dinozaur furate s-au întors în România

1

Trei ouă unicat de dinozaur pitic, care fuseseră furate în 2005 și transportate ilegal în Italia, au fost returnate ieri României. Ouăle fuseseră sustrase de la situl paleontologic Tuştea, din judeţul Hunedoara, iar polițiștii le-au dat de urmă pornind de la un anunț pe internet – ”Ouă de dinozauri pitici de vânzare”.

 

”Fosilele au dispărut din România între 2004 și 2005. Ele aparțin unei specii de dinozaur pitic unic în lume, care a trăit pe teritoriul țării noastre,” a declarat pentru AFP Marius Militaru, purtătorul de cuvânt din Ministerul de Interne. Ouăle datează din perioada cretacică, având o vechime de circa 67 de milioane de ani.

Pe lângă italianul la domiciliul căruia au fost descoperite ouăle, alături de multe alte obiecte de patrimoniu furate, mai sunt cercetate două persoane din România, care au furat ouăle de la situl hunedorean. Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara i-au identificat, în urma unei solicitări din partea Facultății de Geologie, pe Maria U. şi Daniel U., cercetat şi în alte dosare similare. Potrivit Mediafax, cei doi au luat ouăle din zona Hațegului, apoi le-au vândut cetăţeanului italian. Din locuinţa celor doi, poliţiştii au confiscat fosile de dinozaur pitic, fosile de carapace de broască ţestoasă preistorică, vase datând din perioada romană, monede de argint şi bronz şi alte obiecte valoroase.

 

Sursa: AFP

Foto: Ziare.com


Un comentariu

  1. Pingback: Disapriția dinozaurilor, teoria homofobă | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger