Ouăle cu miros şi gust de citrice, create fără substanţe artificiale

0

Moda alimentelor sau băuturilor cu gusturi ori arome ciudate devine o obişnuinţă în Japonia: acolo puteţi găsi cola cu gust de usturoi, frunze de arţar gătite precum cartofii prăjiţi sau prăjitură cu apă. Acum se adaugă listei şi ouăle cu miros de citrice, produse în regiunea Kochi, în sud-vestul insulei Shikoku.

 

 

Ouăle se numesc “yuzu tama” pentru că miros ca fructul yuzu, unul dintre cele mai iubite citrice din Japonia; totodată, ouăle au şi gustul acestui fruct. Un yuzu este un fel de hibrid de lămâie şi portocală şi are gust de grapefruit combinat cu mandarină. Se găseşte din abundenţă în regiunea Kochi şi este folosit generos în bucătăria japoneză. Ouăle “yuzu” nu conţin aditivi chimici sau potenţiatori artificiali de gust, spun producătorii lor. Ele se obţin de la găini care sunt hrănite din plin cu coajă de yuzu, alături de frunze de nap, porumb nemodificat genetic şi seminţe de susan. Ouăle rezultate nu arată diferit faţă de cele normale, dar împrăştie un miros de citrice chiar fără să fie sparte.

Odată sparte, aroma de yuzu se simte şi mai puternic, iar gălbenuşul are un gust de pepene galben, în vreme ce albuşul are o textură diferită, nici prea moale, dar nici prea fermă. Când sunt consumate aceste ouă, aroma de yuzu se răspândeşte în întreaga gură şi lasă o senzaţie de prospeţime, de revigorare. Gustul nu este atât de puternic precum parfumul. Un cofraj cu şase astfel de ouă costă aproximativ 4 dolari; aceste ouă se găsesc din belşug în provincia Kochi, dar mai nou şi magazine din capitala Japoniei, Tokyo, au început să le scoată la vânzare.

 

Surse şi foto: RocketNews24, OC

 

Puteţi citi şi:

Cola cu gust de usturoi, o nouă băutură pe piaţa japoneză

Criza libidoului din Japonia, atacată cu “taxa pe frumuseţe”

FOTO / VIDEO Satul vulpilor din Japonia

Japonia va deschide primul hotel cu personal robotic

VIDEO Cum îşi parchează japonezii bicicletele


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger