Orgasmul la picior

1

O femeie de 55 de ani din Olanda a avut parte de orgasme nedorite în piciorul stâng, acestea fiind bruște și având loc de cinci-șase ori pe zi, fără să fie stârnite de dorințe sau fantezii sexuale,scrie Livescience. Senzațiile orgasmice călătoreau în sus, prin piciorul stâng, și ajungeau la vaginul femeii, care spune că experiența era identică cu orgasmul din timpul actului sexual. Fenomenul a îngrijorat-o și rușinat-o pe femeie.

 

Flickr/D. Sharon Pruitt

 

Aceasta a fost tratată de un neuropsihiatru și profesor în psihofarmacologie sexuală de la Universitatea din Utrecht, dr. Marcel D. Waldinger. Imagistica prin rezonanță magnetică nu a indicat anomalii la nivelul creierului sau al piciorului femeii, însă un alt test a arătat unele diferențe între nervii celor două picioare. Medicul i-a injectat un anestezic într-unul din nervii șirei spinării, care primește informații senzoriale de la picior, iar orgasmele s-au oprit complet.

Femeia n-a mai avut orgasm la picior de opt luni, însă va trebui să se întoarcă pentru o altă injecție dacă simptomele reapar. Cercetătorii cred că fenomenul, descris în premieră, ar fi rezultatul unei încurcături cerebrale. Cu circa un an și jumătate înainte să-i înceapă orgasmele la picior, femeia a petrecut trei săptămâni într-o secție de terapie intensivă, parțial în comă, din cauza unei septicemii. Când a ieșit din comă, a simițit furnicături și arsuri în piciorul stâng, ce ar fi putut rezulta din afectarea micilor fibre nervoase din picior.

Nervul care înregistrează informația senzorială de la picior intră în măduva spinării la același nivel cu nervul care înregistrează informația senzorială de la vagin, spune Marcel Waldinger. Din cauza avariilor nervoase din picior, creierul femeii nu primea informația senzorială din picior, ci pe cea venită dinspre vagin. După un an și jumătate, nervul din picior s-a regenerat, iar creierul, cred cercetătorii, n-a mai putut face diferența dintre picior și vagin și a crezut că fiecare stimul venit dinspre picior vine de fapt dinspre vagin. Iar asta înseamnă o senzație orgamiscă în picior. Aflați mai multe pe Livescience.


Un comentariu

  1. Pingback: Bărbatul care îi aude pe oameni înainte ca aceștia să vorbească | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger