Organizaţiile criminale ale lumii

4

Organizaţiile criminale internaţionale au o cifră de afaceri estimată la 1, 2 trilioane de lire sterline, mai mare decît economia Spaniei. Iată care sunt cele mai cunoscute reţele din lume.

1.CARTELURILE MEXICANE – cartelurile Tijuana, Juarez, Pacific şi Gulf trafichează în nordul continentului cocaina columbiană. În prezent, se află într-un război deschis cu guvernul mexican.

2.NORTE DEL VALLE – cîndva cel mai important cartel columbian, în prezent s-a împărţit în organizaţii mai mici.

3.COSA NOSTRA – grup american încă legat de Mafia italiană, implicaţi în spălare de bani, extorcare, cybercrime şi trafic de persoane.

4.CRIMA ORGANIZATĂ NIGERIANĂ – inventatorii „spamului nigerian” (escrocherii prin email) ; traficanţii nigerieni din sudul Asiei pun pe piaţă 90% din heroina lumii.

5.MAFIA ITALIANĂ – mafia la carese raportează toate celelalte; în prezent asasinează mai puţini oameni, dar încă se ocupă cu spălarea de bani şi traficul de heroină şi de arme.

6.MAFIA ALBANEZĂ – unul dintre cele mai mari grupuri din lume, se ocupă, la nivel mondial, cu traficul de droguri, arme, prostituate şi ţigări.

7.MAFIA RUSEASCĂ- e formată din criminali de carieră, care au reuşit, după căderea Uniunii Sovietice, să-şi facă mulţi prieteni în guvern.

8.MAFIA ISRAELIANĂ – grupare non-ierarhică, egalitară, include arabi şi din ce în ce mai mulţi ruşi; printre cei mai mari traficanţi de ecstasy din lume.

9.RED WA – construită de militarii Partidului Comunist birmanez, produce şi exportă metamfetamine şi heroină la graniţa dintre Myanmar şi Thailanda.

10.JAO PHO – formată de chinezi din Thailanda, foloseşte ca faţadă diverse afaceri legale şi are legături puternice în poliţie, armată şi guvern.

11.MAFIA CAMBOGIANĂ – organizează industria sexuală a ţării, care atrage destrui turişti cît să determine autorităţile să închidă ochii şi să o lase în pace.

12.TRIADELE – cu zeci de mii de membri, aceste grupări din Hong Kong se ocupă cu cămătăria, furtul de maşini, taxele de protecţie şi alte activităţi criminale.

13.HEIJIN- mafioţi taiwanezi; o treime din guvern au fost sau sunt membri ai organizaţiei.

14.MAFIA FILIPINEZĂ – se ocupă în principal cu traficul de persoane.

15. YAKUZA – provenită din rîndul negustorilor mărunţi, Yakuza pretinde că apără interesele oamenilor de rînd; 10% din organizaţie sunt coreeni din Japonia.


Tags:4 comentarii

  1. Continuare la ce a scris mysebi, punctul 16) pensii date pe naspa, radet care obliga debransatii sa plateasca 50% din caldura, taxa pe bule, jandarmi proxeneti, “dreptul” de 2000 de euro la plecarea in Afganistan si Irak, caracterul slab care da anilingus, caracterul slab care primeste anilingus, etc… Cine continua?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger