Organizația Mondială a Sănătății ar putea lăsa 30 de milioane de africani fără loc de muncă

2

OMS a propus câteva măsuri de restrângere a culturilor de tutun. În Africa sunt peste 1 milion de ferme de tutun și dacă măsurile OMS vor fi adoptate, 30 de milioane de africani ar putea rămâne fără joburi.

 

 

În noiembrie va avea loc întâlnirea Framework Convention on Tobacco Controls, la care se vor aproba sau respinge câteva propuneri ale Organizației Mondiale a Sănătății: restrângerea producției de tutun prin regularizarea perioadelor în care ar putea fi cultivat, reducerea suprafețelor de cultură și interzicerea oricărui sprijin financiar pentru acest tip de agricultură.

The International Tobacco Grower’s Association (ITGA) a declarat că, în urma unei astfel de măsuri, luate de niște oficiali din Geneva care nu au habar de realitățile africane, cum s-a exprimat Francois van der Merwe, purtătorul de cuvânt al ITGA pentru Africa,  numai în Africa de Sud s-ar putea pierde 10 000 de joburi și 30 de milioane pe tot continentul.

ITGA a inițiat o petiție.

 

sursa: Farmers Weekly


2 comentarii

  1. Ioan Antoniu via Facebook on

    So what, I still don’t care. It’s like I would give a damn if other workers from drug dealing would loose their income(as a fact I know that Peru exports coca tea leaves to the countries that are producing cocaine and the people there are very poor); the purpose doesn’t excuse the means

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger