Orfelinatul ecologic din Kenya, o poveste despre altruism şi a doua şansă la viaţă

0

Torsten Kremser este un tânăr antreprenor german. Mama Dolfine este o femeie din Kenya care şi-a pierdut doi fii, unul de 14, altul de 27 de ani, amândoi în acelaşi an, apoi şi-a pierdut şi soţul. Cu toate acestea, a găsit puterea să înfiinţeze un orfelinat pentru copii din regiunea ei, ca să îi ajute cu un acoperiş deasupra capului şi puţină educaţie. Kremser, inspirat de povestea femeii, a adunat 700 de euro ca să construiască duşuri şi o sală de clasă pentru orfelinat, dotată cu tablă şi calculator, dar şi ca să cumpere câteva găini pentru mica comunitate a orfanilor.

Însă tânărul german a realizat că nu era suficient. A fondat Cheap Impact pentru a strânge bani care să o ajute pe văduva în vârstă de 62 de ani să finanţeze Korando Educational Center, orfelinatul pornit din dorinţa ei de a ajuta copiii sărmani, ajuns acum o instituţie acreditată şi recunoscută drept centru educaţional în Kisian, Kenya. Peste 500 de copii (dintre care cei mai mulţi şi-au pierdut părinţii din cauza HIV/SIDA) au primit o a doua şansă la viaţă datorită acestei femei şi tânărului antreprenor care a ajutat-o. Cu banii strânşi, el a reuşit să construiască un dom din cărămidă (cărămizile fiind produse local) care să adăpostească voluntarii doritori să ofere o mână de ajutor orfelinatului.

“Am fost copleşit de altruismul ei şi nici până astăzi nu am întâlnit o altă persoană aşa ca ea”, spune Kremser despre Mama Dolfine. “De când am cunoscut-o, o sprijin cum pot şi cu tot ce pot”. Deşi nu este arhitect, a găsit în alte proiecte din lume inspiraţie pentru domul din cărămidă şi a obţinut aprobările necesare pentru construcţia lui. Domul are dormitoare, baie, dar şi o sufragerie şi o zonă comună tuturor locatarilor săi, precum şi bucătărie, dar şi un balcon. Apa menajeră este refolosită pentru irigaţii, încălzirea apei se face cu ajutorul energiei solare, iar întreaga casă este luminată cu led-uri şi ele alimentate de energie solară. Ferestrele mari sunt amplasate strategic, pentru a oferi cea mai bună lumină naturală şi cea mai bună ventilaţie, în interior.

În viitorul apropiat, antreprenorul german vrea să construiască şi un sistem bazat pe biogaz, ca să folosească bălegarul de la vite şi porci, transformându-l în combustibil pentru bucătărie. Scopul este ca orfelinatul să se poată auto-susţine, pe termen lung. Deocamdată, însă, costurile lunare de întreţinere a orfelinatului şi a şcolii sale se ridică la 6.500 de euro, aşa că orice donaţie este binevenită. Kremser speră ca arhitectura inedită a domului său să atragă atenţia comunităţii internaţionale, să iasă în evidenţă şi, astfel, să aducă noi fonduri copiilor orfani. “Vrem ca oameni din toată lumea să afle despre munca incredibilă depusă de Mama Dolfine aici şi sperăm să găsim sprijinul necesar pentru a face din acest loc un spaţiu durabil, o instituţie de educaţie permanentă, care să găsească mereu noi căi de dezvoltare”, a declarat Torsten Kremser.

 

stire 21 iul dom 2

stire 21 iul dom 3

stire 21 iul dom 4

stire 21 iul dom 5

stire 21 iul dom 6

stire 21 iul dom 8

stire 21 iul dom 9

stire 21 iul dom 10

stire 21 iul dom 11

stire 21 iul dom 7

 

 

Mai multe detalii: Cheap Impact, Korando Educational Center

 

Sursa şi foto: Inhabitat, Torsten Kremser

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger