Orasul Toulouse transforma pasii oamenilor in curent electric

8

Inspirat de un club de noapte din Rotterdam, orasul francez doreste sa instaleze suprafete absorbante de energie pe trotuare. Acestea ar urma sa se foloseasca de pasii pietonilor pentru a genera curent electric pentru iluminatul nocturn.

Suprafetele concepute de compania olandeza Sustainable Dance Club se comprima cu aproximativ un centimetru de fiecare data cand se paseste pe ele.

Un motor transforma energia mecanica in putere electrica. Potrivit companiei, o persoana care danseaza pe o lespede dintr-un club poate genera intre 2 si 20 de wati, in functie de greutatea pe care o are. Orasul Toulouse planuieste sa instaleze astfel de suprafete chiar in centrul orasului si sa le testeze vreme de doua saptamani, relateaza Pop Science.

Jurnalistii de la The Register au facut un calcul si au ajuns la concluzia ca suprafetele nu vor fi in stare sa procure suficienta energie pentru a lumina strazile. Potrivit calculelor facute de britanici, chiar daca fiecare locuitor din Toulouse ar petrece o ora plimbandu-se prin zona, tot nu s-ar aduna suficienta energie pentru a face lumina pe timp de noapte.

Tags:8 comentarii

    • Pentru ca ti-ar creste consumul de combustibil. Practic, in loc sa faci curent nuclear sau hidro, il faci arzand benzina sau motorina. Cu mult mai multa poluare. Efect exact contrar celui dorit

  1. Intentia este buna, solutia este proasta, poate doar ca are efecte educative si ar face pe oameni sa consume mai putin. Cam orice reactor nuclear are un millon de cai putere, avem peste 400 in lume

  2. S-ar putea sa fie cam obositor sa circuli pe un asemenea trotuar, e ca si cum ai merge pe nisip. Si costurile nu cred ca justifica economia de curent realizata.

  3. Citisem mai demult un articol, nu mai stiu pe ce site, despre faptul ca vor sa sa puna panouri solare pe strazi. Ar fi fain sa le combine sa capteze si lumina solara si energia produsa de mersul oamenilor pe strada. Energia rezultata ar fi mai mare.

    • Pai nu ai inteles nimik, este vorba de captarea caldurii din asfalt, in nici un caz lumina, mai ales ca placile solare trebuiesc sa fie curate si nu printre blocuri la umbra, in plus sunt sensibile si scumpe. Clasa politica trebuie sa investeasca mai serios in cercetare, mai ales ca stiinta le vine ca o manusa pe mana, se pricep doar in prosteala ca orice vanzator de capre, Mazare chiar se duce la festivaluri samba sa-i ridice nivelul cultural, probabil omul se gandeste sa puna un asfel de sol unde danseaza mulatrele.

  4. Pingback: Eppur si fare « Project Romania

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger