Orașul nostru, nu moșia voastră

1

Ședințele Consiliului General al Municipiului București trebuie să fie publice. Oamenii au dreptul să se implice în luarea deciziilor publice, dar acest lucru nu se poate întâmpla dintr-o sală separată de cea în care consiliul discută și votează. În ultimele luni, în București, bucureștenii nu mai au voie să intre în sala unde se desfășoara ședințele de consiliu.

 

de Centrul de Resurse pentru Participare Publică

 

Printre deciziile care se iau in spatele uşilor închise se află: construirea unui pasaj care să treacă pe sub Piaţa Romană și în urma construirii sale pietonii să nu mai poată traversa decât prin subteran, închirierea curţii spitalelor pentru construirea de clădiri, regulile care stabilesc cum va arăta şi ce investiţii se fac în Centrul Istoric, creşterea cu aproape 3 milioane de EUR a bugetului alocat pentru reabilitarea sediului primăriei din Bd. Regina Elisabeta, aprobarea unei chirii de aproximativ 6.000 euro pe zi pentru contractul de închiriere a actualului sediu (în a cărui sală de şedinţe cetăţenii nu au acces) etc.

Peste 1.000 de persoane au semnat deja petiția pentru ca cetățenii din București să poată lua parte la deciziile care se iau. Inițiatorii petiției vor să găsească răspunsul la întrebarea “de câți oameni e nevoie să deschidem ușa sălii de consiliu a CGMB?”


Un comentariu

  1. Pingback: Sfidare și cenzură la Primăria Capitalei | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger