Oraşul în care muncitorii plătesc ca să doarmă de prânz

0

Sud-coreenii stresaţi care fac muncă de birou se retrag în miezul zilei în saloane speciale din Seul, unde plătesc ca să doarmă sau să se relaxeze, scrie BBC News, care citează publicaţia Chosun Ilbo Daily. Astfel de locuri au început să devină tot mai populare în centrele de afaceri ale oraşului, unele fiind echipate cu fotolii pliante, altele cu hamace şi scaune de mesaj.

Saloanele de dormit par să fie tot timpul pline în jurul prânzului, scutindu-i pe muncitori să nu mai aţipească prin birouri, practică larg răspândită în lumea corporate. “Înainte dormeam cocoşat deasupra biroului, la muncă, sau la toaletă, dar aici pot să mă întind şi să mă odihnesc mult mai confortabil”, spune unul dintre utilizatorii serviciilor de relaxare, un tânăr de 29 de ani. Majoritatea celor care plătesc să se relaxeze au, de altfel, vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

Sud-coreeni se numără printre oamenii din lumea dezvoltată care muncesc cel mai mult, iar stresul cauzat de muncă este o mare preocupare în statul asiatic. Un sondaj realizat anul acesta de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) arată că muncitorii din Coreea de Sud lucrează, în medie, 2.163 de ore pe an, cu 393 de ore peste media OCDE. Germanii, de exemplu, muncesc 1.388. În cadrul unui sondaj guvernamental propriu, statul asiatic a aflat că peste 80% dintre muncitori se simt extenuaţi, mai ales cei din segmentul de vârstă 20-40 de ani. “Faptul că tinerii, care ar trebui să fie cel mai activi, sunt disperaţi să se odihnească arată cu cât de multă oboseală are de-a face societatea coreeană”.

Puteţi citi şi:

Japonia ar urma să-i oblige pe oameni să-şi ia concedii


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger