Oraşul artificial construit în SUA pentru maşinile care se conduc singure

0

Arată ca un decor al unui film western american: clădiri cu faţade bidimensionale, niciun locuitor, mai lipsesc plantele purtate de vânt pe strada principală. Singurele obiecte mişcătoare de pe stradă, însă, sunt maşinile care se conduc singure. Vorbim de un oraş artificial, numit Mcity, care este, în fapt, primul mediu controlat din lume construit special pentru testarea maşinilor fără şofer.

 

 

Pe un teren de 13 hectare al campusului Universităţii din Michigan se întinde oraşul Mcity, care va fi “administrat” de Centrul pentru Transformarea Mobilităţii din cadrul universităţii; munca acestuia va consta în testarea maşinilor fără şofer, în diverse situaţii. Maşinile vor “comunica” între ele printr-o reţea centrală. “Maşinile automate au de înfruntat multe provocări pe drumurile reale. Mcity este un mediu sigur, controlat, dar realist, unde vom putea să ne dăm seama dacă şi cum pot aceste maşini să funcţioneze rapid, eficient şi în siguranţă”, spune Peter Sweatman, director al centrului.

Oraşul a fost gândit să semene unuia tipic din suburbiile americane şi are diverse drumuri care se intersectează, precum şi diverse “obstacole” întâlnite, de regulă, pe şosele, în astfel de oraşe. Chiar dacă faţadele clădirilor par a fi din hârtie, restul oraşului este real: semnele de circulaţie, intersecţiile, semafoarele, luminile stradale şi altele. Designerii oraşului s-au gândit la toate detaliile care pot apărea într-un oraş şi care pot încurca un şofer, precum graffiti-uri pe stradă sau semne de circulaţie, obstacole temporare căzute în drum sau marcaje care abia se mai văd. Astfel, maşinile care se conduc singure vor avea de trecut teste care de care mai dificile, înainte să ajungă pe şosele.

 

Surse, foto şi mai multe detalii: Associated Press, SA

 

Puteţi citi şi:

Google a prezentat primul său prototip oficial de maşină care se conduce singură

VIDEO Maşina Google: fără pedale, fără frâne, fără volan

Camionul care se conduce singur, o realitate posibilă în zece ani

Cum vor arăta semnele stradale ale viitorului

Premierul Japoniei a testat în oraş maşini care se conduc singure

Un şofer orb conduce maşina autonomă Google

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger