Opt ore peste program pentru o cauză bună

0

Fundația Comunitară București împreună cu un grup de voluntari organizează, pentru al patrulea an consecutiv, evenimentul „8 ore peste program pentru o cauză bună”. Pe 10 martie 2017, la Impact Hub, între 19:00 și 03:00, ONG-uri și voluntari cu expertiză vor lucra timp de opt ore pentru a găsi soluții la problemele identificate de organizațiile înscrise.

În intervalul 6 ianuarie – 22 ianuarie 2017, Fundația Comunitară caută organizații non-profit din București și Ilfov, care au nevoi ce pot fi rezolvate de profesioniști în 8 ore, peste program. ONG-urile se pot înscrie în formularul de pe platforma evenimentului.

„Pentru Teach for Romania, noaptea de 18 martie 2016 a însemnat momentul în care s-a născut mesajul campaniei noastre de fundraising: ”Ajută un copil să învețe să scrie. Viitorul.” Mesajul a fost folosit în toate campaniile care au urmat întâlnirii de la eveniment, printre care și campania de strângere de fonduri de la Swimathon București 2016”.

Emanuela Barbă, PR Specialist Teach for Romania.

În jur de zece proiecte înscrise vor fi alese de un juriu independent, format din persoane cu experiență în domenii precum: marketing, comunicare, financiar, resurse umane, juridic, management, strategie etc.

După selecția proiectelor, vom face un apel către profesioniști în diverse domenii pentru a dona opt ore, după programul lor de lucru, organizațiilor înscrise. Temele, nevoile și problemele cu care se confruntă ONG-urile înscrise vor fi prezentate voluntarilor înainte de eveniment.

„Pentru cineva care nu a mai făcut voluntariat, mi s-a părut excelentă ideea de a ajuta exact pe partea pe care o stăpânesc cel mai bine – copywriting. Am avut parte de o echipă care s-a închegat foarte repede, deși ne-am cunoscut în seara evenimentului și mi s-a părut un schimb foarte echitabil de informație, în sensul că am avut la rândul meu foarte multe de învățat. Aș repeta experiența oricând”.

Irina Popa, copywriter și voluntar în echipa Fundației Chance for Life.

În ziua evenimentului, fiecare proiect va avea la bază o echipă formată din 3-5 voluntari cu expertiză, un project manager și un reprezentant al organizației beneficiare. Pentru a fi eficienți, echipele lucrează pe baza documentației pregătite din timp de organizație și structurate cu ajutorul unui mentor, expert în domeniul proiectului. Voluntarii cu expertiză vor folosi cele 8 ore pentru a soluționa tema înscrisă.

„8 ore peste program pentru o cauză bună” este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care au nevoie de suport și consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor, cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională.

Fundaţia Comunitară Bucureşti este specialistul în filantropie care colectează fonduri de la afaceri locale şi donatori individuali pentru a finanţa iniţiative în comunităţi. Din 2012, organizația a finanțat peste 180 de proiecte ale comunităților din București și Ilfov cu mai mult de 2 milioane de lei. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger