Operațiile estetice: Să fim naturali sau să ne facem frumusețea cu mâna noastră?

3

Nasul prea mare, sânii prea mici, buzele prea subțiri? Nu e nimic care să nu se rezolve din bisturiu. Tot mai multe tinere apelează la chirurgul plastician pentru a arăta ca-n reviste și nu duc lipsă de modele care promovează luarea frumuseții în propriile mâini. Nicio sumă nu e prea mare pentru pomeții visați sau pentru o cupă mai mare la sutien. Pe de altă parte, cum rămâne cu naturalețea și cu frumusețea interioară care contează de fapt? Povești…

de Roxana Bucată

Ioana are 22 de ani și a fost complexată “toată viața” de faptul că era foarte slabă și nu avea forme. După ani în care le-a invidiat pe fetele cu decolteu generos, a venit și vremea ei anul trecut când și-a făcut operație de mărire a bustului. Dorința ei arzătoare i-a convins și pe părinții care se temeau de riscuri și pe prietenul ei care o iubea “și așa”. “Dar problema era la mine: eu NU mă iubeam așa” , spune Ioana. Iar pentru 3.000 de euro cât a costat perechea de “gummy bears” (implanturi cu gel siliconic), Ioana a început să se iubească din nou.

Principalul beneficiu al operațiilor estetice este o viață îmbunătățită în primul rând psihologic, spune dr. Mircea Alexandru Costache, medic în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă. Pacienții își recapătă încrederea în sine în urma intervențiilor estetice.

În tabăra oponenților operațiilor estetice se află și Florentina Opriș, instructoare de fitness și realizatoare de emisiuni sportive, care promovează modelarea corpului prin sport și spune că atitudinea contează, de fapt, nu perfecțiunea corpului.

De asemenea, fiind convinsă că naturalul este de preferat artificialului și originalul copiei, Alma Rusu, reprezentanta magazinului de produse cosmetice organice Mio Bio, spune că prevenția este mai bună decât bisturiul. “Prin abordarea unui anumit stil de viață putem preveni multe lucruri, stă în puterea noastra să evităm a deveni prea grași sau prea slabi, ne putem îngriji aspectul corpului și al tenului, nemaivorbind că a trăi sănătos înseamnă a ne prelungi efectiv viața, nu doar aspectul fizic. Este un proces care durează o viață, dar din punctul meu de vedere merită investiția”, spune aceasta.

Ce părere aveți despre operațiile estetice? Sunt o soluție pentru frustrările și complexele noastre? Putem compensa prin sport neajunsurile fizice? Ce operație v-ați face și la ce intervenție nu ați apela? Așteptăm comentariile voastre!

 

Operațiile estetice înseamnă încredere în sine

de dr. Mircea Alexandru Costache, Medic Chirugie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă

Fie că vorbim de malformații congenitale, de defecte dobândite sau de îmbunătățirea felului în care arătăm, operațiile noastre aduc același beneficiu: un psihic mai solid, construit pe o încredere de sine mai puternică, reintegrare în societate și confortul unei vieți normale.

La chirurgia plastică apelează două categorii de persoane, cele care au nevoie de reconstrucții și cele care vor să îmbunătățească felul în care arată. Toate aceste persoane au nevoie de “minunile” bisturiului, pentru că în final rezultatul ar trebui să fie același pentru toți: o viață mult îmbunătățită, în primul rând psihologic.

Iată de ce, în sala de operație, avem pacienți de toate vârstele, toate categoriile sociale și pentru care chirurgia plastică este întotdeauna o necesitate, o dorință pentru mult mai bine, o dorință pentru frumos.

Determinarea mea de a practica chirurgia plastică reprezintă totodată și argumentul care dă sensul acestei meserii. Este nevoie de această specialitate în epoca în care totul se desfășoară într-un ritm alert și în care tehnologia ultra-modernă a ajuns să acapareze fiecare aspect al vieții noastre și să înșele orice simțuri? Răspunsul nostru este clar DA. Din mai multe motive. Frumosul este dictat de vremuri, și așa cum în renascentism era dictat de simetria și armonia chipului, astăzi acest reper se menține, și în plus asistăm la o expunere cât mai mare a trupului. Aceasta conduce implicit la conștientizarea corpului și tot mai multe paciente se adresează sferei chirurgiei plastice. Din fericire, am ajuns ca și în România, prin efortul profesorilor noștri, să dispunem de metodele și tehnicile chirurgicale cele mai noi pentru a veni în sprijinul pacienților noștri cu cele mai diverse patologii sau defecte fizice.

Există o teorie general acceptată cum că femeile frumoase trec mai ușor prin viață. Cu timpul însă am descoperit că frumusețea de care se simt cei din jur atrași este dată de atitudine, chiar presărată cu mici defecte fizice. Am mai descoperit că atitudinea este dictată de self-confidence și la final am descoperit că acesta este rolul meu, pacienții mei își recapătă încrederea în sine și devin frumoși.

Ce este cel mai important în definitiv este tocmai latura umană a acestei meserii, iar eu, aflându-mă încă la început de drum, sunt entuziasmat de ideea aplecării asupra nevoilor omului modern și astfel de a-i schimba destinul.

 

Frumusețea vine din interior

de Florentina Opriș, realizatoare emisiuni sportive

Promovez și susțin adoptarea unui stil de viață echilibrat care să cuprindă mișcare, alimentație echilibrată și o gândire pozitivă, prin intermediul acțiunilor mele și al emisiunilor de pe postul Prima Tv. Fac acest lucru din convingerea că aceasta este calea spre sănătatea și frumusețea pe care le dorim. Mișcarea te ajută să modelezi corpul, alimentația susține acest efort, dar și întărește capacitatea organismului de a-și menține starea de bine și modul în care gândim este de cele mai multe ori decisiv în reușită.

Este adevărat că aspectul fizic contează și ne influențează de multe ori în a lua decizii nu tocmai sănătoase, cum sunt operațiile estetice. De cele mai multe ori societatea este cea care impune anumite reguli, cum ar fi “binecunoscuta” “90-60-90”. Acest mod de a privi lucrurile este foarte distructiv, pentru că nu ține seama de individualitatea fiecărei persoane și generează tendințe de a deveni niște roboți. Dacă toți  și-ar  modifica trupul cu ajutorul operațiilor estetice, doar de dragul de a schimba măsura la sutien de la 75 la 85, de a mări volumul buzelor, sau de a scăpa de riduri cu orce chip, am deveni niște artificiali. Ridurile care apar după o anumită vârstă, pe care le poți atenua cu ajutorul altor metode mai blânde, dau un farmec aparte acelei persoane. Când avem de la “mama natură” tot ce ne trebuie, care este motivul pentru care exagerăm? Frumusețea pleacă și din atitudine. O persoană optimistă și zâmbăreață, chiar și cu unele mici defecte fizice, va avea de câștigat în defavoarea unei persoane impecabile din punct de vedere fizic, dar ursuză. Frumusețea pleacp din interior. Dacă mă gândesc la operațiile estetice de îndepărtare a țesutului adipos, este o soluție pe termen scurt care implică riscuri destul de mari și care în final  trebuie  susținută tot de eforturi personale, în direcția unui stil de viață sănătos.

Lucrurile se schimbă atunci când în viață intervin accidente, traume sau când anumite defecte din naștere ne afectează psihic. În aceste cazuri  operațiile estetice sunt bine venite și fac parte din procesul de vindecare, atât fizic, dar mai ales psihic. Sunt de părere că atunci când aspectul fizic nu este respingător, operațiile estetice  de orce fel sunt un moft care poate genera consecințe negative pe termen lung. Odată ce ai început să faci o simplă operație de înfrumusețare tendința este să exagerezi.

Menirea noastră este să păstrăm un echilibru în toate aspectele vieții și asta depinde doar de noi, avem toate pârghiile la îndemână. Sănătatea este stâlpul tuturor acțiunilor de fiecare zi, acest lucru trebuie să primeze. Pentru sfaturi sănătoase consultați blogul Florentinei.

 

Foto: Flickr / Diamantes y Basura by Conner McCloud / Heidi Montag, actriță americană care și-a făcut zece operații estetice într-o singură zi, riscând moartea


Tags:3 comentarii

  1. Mie imi place naturalul. Chiar daca naturalul inseamna sani mici sau buze subtiri, sau picioare strambe. Adica ori iti place persoana asa cum e ea, ori nu. Daca nu iti place de o persoana, nu-ti va placea nici daca isi pune silicoane. Si am vazut ca fetele cu imperfectiuni tind sa compenseze asta pe alte planuri.

  2. eu nu inteleg ceva… este al “nu-stiu-catelea” articol pe TOTB in care dupa 3 randuri se prezinta cele asa zise “doua tabere” prin copy-paste la niste paragrafe de prezentare a afacerii cuiva, adica un bullshit insuportabil. in loc sa se puna degetul pe rana, aduceti aceeasi abordare superfciala si ne-lamuritoare cu nimic ca toti ceilalti. fiecare text se incheie practic cu comentariul “cum o fi mai bine? voi CE credeti? comentati mai jos” – ca si cum i-ar pasa cuiva cu adevarat de ce decid comentatorii, fiecare in parte si ca medie. pur si simplu incurajati nu gandirea libera, ci acelasi spirit al romanasului de a-si da cu parerea despre orice. as comenta si eu dar nu am la ce, articolul asta cel putin nu este o dezbatere, ci trimite pe fiecare dupa pofta inimei pe blogul Florentinei sau la bisturiu. nu deschide mintea cu nimic, este un conflict de idei ci un consens mercantil. P.S. spun toate astea fara sa va acuz ca “sunteti vanduti” 🙂

  3. Pingback: Efectul Barbie: De ce femeile se urăsc atunci când se privesc în oglindă | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger