Open Society Shorts 2011 – competiție de film de scurt-metraj

0

Fundaţia Soros România, în parteneriat cu TVR, lansează concursul de film de scurt-metraj Open Society Shorts. Competiţia se adresează în primul rând studenților de la facultăţi de profil din România (regie-film, media, jurnalism etc.), dar şi autorilor amatori pasionaţi de filmul digital. Sunt acceptate în competiţie filme documentare, de ficţiune, de animaţie, filme experimentale sau de artă de până în 20 minute. Filmele trebuie să surprindă porţiuni din România actuală, cu un focus pe problematici de interes larg pentru societate.

Cu titlu de exemplu, pot fi abordate tematici ce ţin de drepturile omului, minorităţi, mediu, sănătate, politicul în general, fenomene sociale contemporane ca migraţia etc. Sunt admise doar filmele realizate în 2010 şi după. Competiţia are 2 secţiuni:

– student – producţii ale studenţilor la facultăţi de profil
– emerging – producţii independente ale autorilor români amatori interesaţi de producţia de film

Premii

Student: cel mai bun film – 500 USD brut

Emerging: cel mai bun film – 500 USD brut

Premiul Open SocietyShorts 2011 – cel mai bun film al competiţiei – 500 USD brut

CONDIŢII DE PARTICIPARE

Un autor poate înscrie în competiţie cel mult 2 filme. Nu se percepe nicio taxă de înscriere a filmului în competiţie. Filmele trebuie trimise pe dvd (preferabil în format Quicktime sau DVD), pe adresa Str. Căderea Bastiliei, nr. 33, sector 1, 010613, Bucureşti cu menţiunea ”pentru competiţia Open Society Shorts”, secţiunea (STUDENT sau EMERGING).

Deadline: Autorii pot depune filmele până la data de 20 noiembrie 2011 (inclusiv). Juriul va fi format din profesionişti din domeniu. Componenta juriului va fi anunţată după expirarea deadline-ului pentru aplicaţii. Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.soros.ro.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger