ONU votează, în premieră, pentru o rezoluție privind drepturile homosexualilor

0

Consiliul pentru Drepturile Omului al Natiunilor Unite a votat în favoarea unei rezoluții care prevede drepturi egale pentru toți, indiferent de orientarea sexuală. Departamentul american de Stat a spus că această inițiativă este “un pas istoric”.

Rezoluția, introdusă de Africa de Sud, este prima rezoluție ONU referitoare la drepturile lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor și ale persoanelor care își schimbă sexul. Documentul a trecut cu 23 de voturi “pentru” și 19 “împotrivă”. “Este o parte cheie a noii norme care prevede că drepturile homosexualilor sunt drepturile omului, iar acest lucru trebuie acceptat la nivel global”, spune Suzanne Nossel, reprezentantă a Departamentului de Stat pentru organizații internaționale.

Părerile sunt, în continuare, împărțite cu privire la abordarea subiectului drepturilor homosexualilor la nivel ONU, astfel că rezoluția este un pas foarte important.

Departamentul american de Stat a făcut lobby pentru această rezoluție. “Votul marchează o victorie importantă pentru apărătorii drepturilor omului”, a spus, la rândul său, Susan Rice, ambasadoarea SUA la ONU, care a adăugat că măsura transmite un mesaj clar că abuzurile bazate pe orientarea sexuală și identitatea sexuală trebuie să se oprească.

Foto: Flickr / daameriva

Sursa: CNN

Citiți și:

Mituri despre homosexualitate

“Nu sunt ce par a fi”. Despre travesti, o plimbare prin istorie și prezent

Majoritatea americanilor sunt de acord cu căsătoriile gay


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger