ONU: 250 de milioane de copii de vârstă școlară nu știu să citească

1

Cel puțin 250 de milioane de copii cu vârste între 7 și 10 ani din cei 650 de milioane de copii din lume nu știu să citească sau să facă operații matematice de bază, arată un raport al ONU.

 

MUA AND FRIENDS VISIT SOUTH AFRICAN SCHOOL CHILDREN!

Dintre aceștia, 130 de milioane sunt în școala primară, dar nu au învățat să citească, iar 120 de milioane au petrecut puțin timp sau deloc la ore, printre care și aproape 57 de milioane de copii care nu sunt nici măcar înscriși la școală.

Faptul că 250 de milioane de copii din toată lumea care nu învață se traduce și printr-o pierdere de 129 de miliarde de dolari anual. Raportul mai arată că asigurarea unei educații egale, de calitate poate crește produsul intern brut pe cap de locuitor al unei țări cu 23% în 40 de ani.

Unul dintre motivele pentru această situație globală este lipsa profesorilor pregătiți. Într-o treime din țările analizate de ONU, mai puțin de 75% dintre profesorii de școală primară erau pregătiți la standarde naționale.

Aproape jumătate dintre copiii care nu merg la școală în toată lumea nu vor ajunge niciodată într-o sală de clasă, printre aceștia numărându-se două treimi dintre fetele din statele arabe și Africa Subsahariană.

De asemenea, jumătate dintre cei 57 de milioane de copii care nu merg la școală se află în zone de conflict. Procentul era de 42% în 2008. 14 țări din lume aveau cel puțin un milion de copii care nu mergeau la școală în 2011, printre care Afganistan, China, Congo, Somalia, Sudan sau Tanzania.

Sursa: Huffington Post

Citiți și:

Cum ar fi dacă școala ne-ar învăța cum să fim sănătoși și fericiți?

România, pe locul 45 din 65 la matematică, citire și științe


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger