Festivalul de film dedicat drepturilor omului „One World Romania”. Editia a III-a

1

one-world---net4

Intre 17 si 22 martie, Bucurestiul va gazdui cea de-a treia editie a festivalului de film documentar „One World Romania”, dedicat drepturilor omului. Organizat de asociatia One World Romania si de Centru Ceh, festivalul va prezenta 35 de documentare noi si premiate, impartite in 6 categorii. TOTB va invita in calitate de partener media.

Festivalul se afla sub patronajul fostului presedinte al Republicii Cehe, Václav Havel, si acorda o mare importanta discutiilor libere cu publicul. Acestea vor avea loc in prezenta invitatilor romani si straini, precum regizori, producatori, protagonisti, specialisti in drepturile omului, reprezentanti ai ONG-urilor, critici de film si diplomati.

Anul acesta vor fi dezbatute teme precum “Revolutiile online”, “Procesele Curtii Penale Internationale de la Haga”, “Exploatarea imaginii suferintei in Congo”, “Situatia imigrantilor romani” si “Inceputurile si extinderea capitalismului in Romania si Republica Moldova”. Serile speciale vor avea loc la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, din incinta Muzeului Taranului Roman din Bucuresti.

Cele 35 de documentare din cadrul festivalului vor rula in 4 cinematografe din Capitala: Eforie, Union, Elvira Popescu si Noul Cinematoraf al Regizorului Roman. Noua editie „One World Romania” este impartita in 6 sectiuni ce abordeaza teme precum “Au cerut socoteala”, “Cercuri vicioase”, “Gimnastica memoriei”, “Scoala vietii”, “(Onorata!?) instanta”. In paralel cu proiectiille din cinematografe vor exista si alte evenimente conexe – spatiul Fair Trade, un concert de deschidere al trupei Urma, o expozitie foto dedicata Liberiei si un seminar pentru productia filmelor documentare.

Prin spatiul Fair Trade de la Centrul Ceh se urmareste conturarea unei imagini a conceptului, a organizatiilor care il sustin si a impactului pe care il are asupra comunitatilor inscrise in comertul echitabil. Fair Trade este un sistem menit sa-i ajute pe micii producatori din tarile in curs de dezvoltare, pledand pentru plata unor preturi mai mari in favoarea acestora si pentru standarde de mediu pentru produsele certificate. In schimbul unor donatii, participantii la festival vor putea obtine diverse produse din Romania, Liberia si Sri Lanka, iar banii vor fi trimisi inapoi producatorilor de la care au fost achizitionate.

Mai multe detalii despre festival, filmele selectionate, invitatii intrenationali si evenimentele conexe vor fi prezentate in cadrul unei conferinte de presa ce va avea loc pe 11 martie. Amanunte legate de editiile trecute gasiti aici.

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: "One World Romania", festival de film dedicat drepturilor omului

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger