One World România ne invită la Nocturna Jennifer Fox

0

Cu Jennifer Fox ați făcut cunoștință într-un interviu acordat TOTB imediat după Festivalul de Film Documentar dedicat drepturilor omului. Dacă viziunile ei despre film și implicare v-au făcut curioși, aveți șansa unică de a urmări un film-maraton: “Flying: Confessions of a Free Woman” / “Zbor: Confesiunile unei femei libere”, ce va fi proiectat vineri la Cinema Eforie.

 

Pe  18 mai, începând cu ora 20:00, Asociaţia One World România organizează la Cinema Eforie o proiecție-maraton, ca ecou al festivalului One World România 2012:  vor fi proiectate toate cele 6 părţi (fiecare de câte o oră) ale seriei documentare realizate de Jennifer Fox sub titlul “Flying: Confessions of a Free Woman” / “Zbor: Confesiunile unei femei libere”. În timpul festivalului, a fost prezentată numai jumătate din serie, în cadrul retrospectivei de la Bucureşti a documentaristei.

 

În acest adevărat tur de forţă, Jennifer Fox îşi aşterne sub ochii noştri propria viaţă turbulentă pentru a descoperi ce înseamnă a fi o femeie liberă astăzi.

 

 

În timp ce dramă vieţii profesionale şi sentimentale se desfășoară pe o perioadă de patru ani, protagonista noastră călătoreşte în 17 ţări pentru a înţelege cum îşi definesc acolo viaţa alte femei, din alte culturi. Un film-jurnal despre care Candace Bushnell, creatoarea „Sex and the City” spunea că „ar trebui să fie materie obligatorie pentru femeile din toată lumea”.

 

După fiecare 2 episoade, vom lua o pauză de câte 30 de minute, iar barul din holul cinematografului va fi deschis până la finalul programului.

 

Proiecţia este organizată de Asociaţia One World România, în parteneriat cu Webkino, Arhiva Naţională de Filme, Centrul Ceh Bucureşti şi Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad Adenauer Stiftung.

 

Mai multe informaţii puteţi găsi pe pagina de Facebook.

.

 

One World România a fost în 2011 unul dintre cele 4 proiecte

câştigătoare ale premiului Council of Europe Cultural Events label

2011 (CECEL 2011). Acesta este acordat în fiecare an de secretarul

general al Consililui Europei unui număr restrâns de evenimente

culturale inovatoare, care transmit mesaje puternice referitoare la

subiecte relevante pentru Consiliul Europei şi la aspecte critice

pentru societatea europeană.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger