Omul REînverzește locul: 20 000 de euro pentru proiecte de mediu

0

Asociația Salvați Dunărea și Delta în parteneriat cu Dorna lansează proiectul ”Omul REînverzește locul!” în cadrul căruia invită comunitățile locale să se implice activ în proiecte de mediu. În perioada 11 iunie-31 octombrie, vor fi sprijinite 20 de activități de igienizare si amenajare a unui spațiu verde important pentru comunitate care, din diverse motive, s-a degradat și își așteaptă o a doua șansă. Cei care vor reuși să convingă prin determinare și plan de organizare vor fi desemnaţi câștigători și vor primi materiale necesare implementării proiectului, în valoare de 1.000 de euro.

 

de Asociația Salvați Dunărea și Delta

 

Regulamentul concursului este cât se poate de simplu: persoana/persoanele interesate sunt invitate să-și înscrie proiectul în aplicația de Facebook sau cea de mobil – Green Touch, să spună povestea locului ales și importanța acestuia pentru comunitate și să încarce o fotografie care să ilustreze situația actuală a spațiului. Dacă proiectul mobilizează cât mai multe like-uri și persoane dornice să participe la ecologizarea/amenjarea locului, inițiatorul primește sprijinul logistic din partea Asociației Salvați Dunărea și Delta.

“Degringolada imobiliară a înecat în praf și moloz tăpșanele și scuarurile care înconjurau blocurile, închinzând în casă mingi, partide de șah și relaxarea de seară. Convivialitatea urbană, și-așa anemică, a fost redusă la interacțiunea din scara de bloc. Aceeași stare de părăsire a năpădit și multe din satele noastre unde pășunile învecinate au fost transformate în cimitire de deșeuri iar copiii se joacă pe marginea drumurilor, în bătaia roților de tir. Campania noastră – Omul REînverzește locul! – oferă mijloacele de acțiune cetățenilor care refuză să se resemneze și care își vor locurile dragi de lângă casă să țeasă din nou povești.”, spune Liviu Mihaiu, președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta.

Concursul de acțiune civică face parte din proiectul ”Omul REînverzește locul”, implementat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, sprijinit de Ministerul Educației Naționale, și susținut de Dorna.

Printre obiectivele proiectului se numără: dezvoltarea unui comportament prietenos cu mediul în rândul copiilor, popularizarea colectării selective și stimularea comunităților locale în realizarea activităților de mediu și advocacy, dar și promovarea Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară din domeniul gestionării deșeurilor în comunitățile locale, prin implicarea lor în proiectele desemnate câștigătoare.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger