Omenirea nu-şi mai încape-n pântec

1

Omenirea este supraponderală, având cu 17 milioane de tone mai mult decât trebuie, susţine un studiu care a estimat că greutatea colectivă a populaţiei adulte din întreaga lume este de 316 milioane de tone. Cifra poate fi tradusă printr-un surplus de 242 de milioane de oameni de greutate medie pe planetă. Care ar fi consecinţele?

 

Flickr/Mike Licht, NotionsCapital.com

 

Analizarea masei colective a omenirii poate duce la o mai bună înţelegere a efectelor creşterii populaţiei, susţine echipa europeană de cercetători care a realizat studiul. Estimările ONU anunţă 2,3 miliarde de oameni în plus până în 2050, iar impactul ecologic al acestei creşteri va fi amplificat de creşterea masei corporale. Surplusul de greutate înseamnă un consum mai mare de energie pentru menţinera organismului şi pentru mişcare. Prin urmare, pe măsură ce greutatea creşte, creşte şi numărul caloriilor necesare pentru supravieţuire.

Folosind date culese din întreaga lume şi valabile pentru anul 2005, cercetătorii au folosit indicele de masă corporală şi distribuţia greutăţii pentru a estima masa corporală medie a unui adult. Apoi au înmulţit rezultatele cu dimensiunea populaţiei pentru a obţine o masă totală sau biomasă. Oamenii de ştiinţă au evaluat masa corporală atribuind indicii de masă corporală care depăşeau pragul de 25 supraponderalilor, obezii situându-se peste limita de 30, şi au calculat masa corporală medie la 62 de kilograme la nivel global.

Cercetarea concluzionează că creşterea susţinută şi necontrolată a masei corporale va necesita la fel de multă energie precum un surplus de 473 de milioane de oameni.

Sursa: Livescience


Un comentariu

  1. Pingback: Lene globală | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger