Omagierea eroilor căzuți la Revoluție, în urmă cu 24 de ani, astăzi la Intercontinental

0

Astăzi, 21 decembrie, la 24 de ani după decembrie 89, se reface simbolic baricada făcută de revoluționari în noaptea de 21 decembrie 1989 la Intercontinental. Iată care este apelul inițiatorilor către cei care vor să aducă un omagiu eroilor căzuți la Revoluție:

 

rev

“Vorbim de democrație reală. Ea nu se impune, ci emană de la popor. Fragilă cum e, democrația românească e rodul luptei unei generații. De la Timișoara-n toată țara, schimbarea regimului opresiv s-a produs rapid și violent. Eroi au murit, dar eroii nu mor niciodată.

E 21 decembrie iar, la 24 de ani după. O nouă generație renaște sub ochii noștri, într-un moment în care puțini mai sperau la trezire. Suntem chiar noi, fiii părinților noștri, cei ce ne povesteau solemn despre #decembrie 89. Roșia a fost scânteia noastră, #faraviolenta. Suntem informați și avem conștiință – nu putem sta în casă în timp ce instituțiile ce ar trebui să apere democrația o confiscă.

Sâmbătă 21 decembrie vei ieși din casă. Poate că vei trece prin centru, chiar pe la Universitate. Ia cu tine o lumânare sau un mesaj din suflet și lasă-l la Cruce ca omagiu celor uciși în ’89 pentru că au cutezat să se opună nedreptății. Sau vino direct la ora 18 ca să refacem simbolic baricada făcută de revoluționari în noaptea de 21 decembrie 1989 la Intercontinental. Ieși simplu și decent să simți din stradă lupta dusă în optzeci și nouă de intelectuali, credincioși, țărani și muncitori laolaltă.

Apoi gândește-te cum poți apăra democrația cucerită acum 24 de ani și cum o poți consolida în următorii 24 de ani. Poate că simți că trebuie să contribui la un stat de drept în care legea domnește, că altfel nu se mai poate. Gândește-te cum acțiunile tale pot fi un exemplu pentru ceilalți. Perseverează și fii revoluționar!

Sâmbătă 21 decembrie 2013 Piața Universității e a noastră, a cetățenilor. Ne luăm democrația înapoi.”

Românii își vor democrația pe care au câștigat-o pe 21 decembrie 1989 înapoi.

 

Citiți și:

Bâlciul Universității: Golaniada anilor ’90

Roșia Montană și Noua Revoluție Română


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger