Olanda va închide cinci închisori, din cauza scăderii ratei criminalității

3

În următorii ani, guvernul olandez a decis să reducă costurile asociate întreținerii unor închisori care, în mare parte a anului, stau goale, a declarat de curând în fața Parlamentului ministrul Justiției Ard van der Steur. Publicația Telegraaf susține că a obținut documente care arată că, în acest sens, oficialii intenționează să închisă cinci penitenciare, ceea ce va duce la pierderea a 1.900 de locuri de muncă.

Această decizie vine pe fondul unei scăderi constante a ratei criminalității în Olanda: în ultimii ani, media acestei scăderi a fost de 0,9%. Statisticile se traduc prin faptul că, în cinci ani, 3.000 de celule din penitenciare și 300 de centre de detenție pentru tineri vor reprezenta un surplus, considerat de către autorități costisitor. Totodată, ministrul Justiției a mai spus că judecătorii dau sentințe mult mai scurte, ceea ce înseamnă că cei condamnați petrec mai puțin timp în detenție.  În același timp, infracțiunile foarte grave devin din ce în ce mai rare.

Anul trecut, Van der Steur a finalizat planurile de închidere a alte 19 închisori și, cel puțin teoretic, nu ar mai fi trebuit închise și altele. Pentru a acoperi o parte din costurile asociate centrelor de detenție, guvernul olandez a decis să ”importe” deținuți din alte țări: în 2015, 240 de condamnați norvegieni au fost transferațu în Olanda, pe o perioadă de trei ani.

Cu toate acestea, oficialul a declarat că celulele care stau neocupate sunt o gaură în buget. Decizia lui Van der Steur a fost întâmpinată critic de membri ai partidului socialist, potrivit cărora aceste celule ar putea fi ocupate dacă autoritățile chiar ar vrea să-i prindă pe răufăcători.

Sursa: Dutch News


3 comentarii

  1. Nu e nevoie să le închidă. Le trimitem noi locatari destui. Ne pot face listă cu necesarul, pentru a nu se creea aglomeraţie. Putem începe cu parlamentarii, care sunt obişnuiţi cu confortul infracţional.

    • Ce tot vorbesti acolo? Daca le trimitem noi politicienii nostri vor mai trebui sa deschida o gramada. Da no, daca tot nu ne vor in Schengen, ii rugam sa ii primeasca doar pe politicienii nostri. 😀

  2. ei nu prind infractorii… asta e problema… sunt foarte multe furturi din locuinte.. si politia dupa o saptamana iti zice ca inchide cazul pentru ca nu are ce sa faca.. si ar trebui sa iti asiguri lucrurile din locuinte pentru ca probabilitatea ca infractorul sa fie prins tinde spre 0… de asta stau puscariile goale.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger