Olanda va avea cea mai mare reţea de staţii de alimentare a maşinilor electrice din lume

0

Până la sfârşitul anului 2015, locuitorii Olandei vor putea folosi cea mai mare reţea de staţii de alimentare a maşinilor electrice din întreaga lume. Practic, în raza a 50 de kilometri de fiecare zonă locuită a ţării se va afla o astfel de staţie de tip încărcare rapidă EV (electric vehicles).

 

 

Olanda va fi împânzită cu peste 200 de astfel de staţii de încărcare rapidă în următorii doi ani, datorită unui contract încheiat cu companiile Fastned (producătoare de staţii) şi ABB (producătoare de încărcătoare). Acoperişurile acestor staţii vor fi solare, iar staţiile vor fi echipate cu încărcătoare rapide multi-standard, capabile să alimenteze maşini electrice diferite (produse de diferiţi producători auto) şi într-un timp foarte bun, între 15 şi 30 de minute.

Prin conexiunea la internet oferită de acest tip de încărcătoare, şoferii pot opta pentru metode de plată rapide, directe, pot primi asistenţă tehnică sau coordonare şi, desigur, date statistice sau din trafic. Fiecare staţie de alimentare, fiind dotată cu panouri solare, va produce, astfel, cel puţin o parte din energia necesară alimentării vehiculelor. „Această reţea naţională va pune bazele unei dezvoltări comerciale a e-mobilităţii – transportul cu vehicule electrice”, spune Bart Lubbers, reprezentant al companiei Fastned. Mai multe detalii puteţi afla în materialul video de mai jos:

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger