Olanda a interzis animalele sălbatice în circuri

4

Circurile din Olanda nu mai au voie să folosească, în reprezentațiile lor, animale sălbatice precum lei, urși, girafe, elefanți, zebre, lei de mare, tigri și altele. Decizia statului olandez a intrat în vigoare, ca interdicție oficială, pe 15 septembrie.

Potrivit unui comunicat al organizației FourPaws, activiștii pentru drepturile animalelor au înregistrat o importantă victorie prin această decizie a statului olandez. Animalele sălbatice nu vor mai fi nevoite să îndure viața crudă, în spații înguste, mereu pe drumuri și chinul „dresajului” menit să distreze publicul. În Olanda, din 22 de circuri active, 16 dețin un total de 119 animale sălbatice, din specii diferite.

Pentru această victorie, organizațiile pentru drepturile animalelor din Olanda, reunite, au luptat de nouă ani. Acum, aceste organizații se oferă să ajute circurile să găsească noi cămine animalelor la care trebuie să renunțe. Alte țări europene care au interzis animalele sălbatice din circuri sunt Austria, Grecia, Belgia, Malta.

 

Sursa și foto: True Activist


4 comentarii

  1. Olanda a interzis folosirea animalelor in circuri, dar tot Olanda are in orasul Emmen cea mai frumoasa gradina zoologica din Europa. In plus in Olanda se consuma carne. Printre altele.

  2. Sper sa se interzica peste tot circul in care sunt folosite animale. Eu as face un circ in care sa dresez toti nemernicii, care nu au iubire fata de aceste vietuitoare, sa curete toate excrementele acestora folosindu.se de gura.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger