Ofranda pentru pasajul Basarab

11

Urmariti marturia unei locuitoare din zona Pasajului Basarab (Bucuresti), a carei casa a fost abuziv expropriata si demolata pentru a nu mai sta in calea proiectului.

“Mi-au oferit 9200 de Euro pentru casa”, spune Maria Vasiliu, care locuia pe strada Orhideelor nr. 50, referindu-se la despagubirea infima ce i-a fost oferita pentru demolarea locuintei in care traia cu familia. Cu acesti bani “nu poti cumpara nici un container”. Contul in care au fost virati va ramane insa blocat pana cand Maria Vasiliu va renunta la procesul intentat acum 3 ani de zile Primariei Capitalei, mai spune femeia.

Un interviu realizat de EcoReporter .

Tags:11 comentarii

 1. Pingback: FILME ECOREPORTER 30.11.- 04.12.2009 | ecoreporter.ro

 2. celor interesati de problema REPUBLICII BANANIERE PASAJUL BASARAB (e efectiv un fel de stat in stat acolo!) le recomand intreg PLAYLIST-ul cu 7 filme, continand marturii care mai de care mai socante si, din pacate veridice, despre abuzurile, comise printre altele, si mai cu seama de catre un inspector municipal, pe nume Stanislav Mihai.
  La fel, veti auzi cum se practica cenzura in mass-media pe subiectul Pasajului Basarab, s.a.

  http://www.youtube.com/view_play_list?p=D4C522C567F0E2F9

 3. Din cate se vede suntem mai rau decat pe vremea comunismului, macar pe vremea aceea pentru o casa demolata capatai o locuinta cat de cat “decenta”, guvernele astea noi isi bat pur si simplu joc de oameni.
  Cum a fost posibil asa ceva? Se fac constructii megalomaniace in zone de patrimoniu sub pretextul “dreptului la proprietate” iar unor proprietari care se nimeresc in calea unor afaceristi verosi li se darama casele, numai asa, ca sa isi poata vedea unii linistiti de profituri?
  Unde sunt drepturile omului? Ce fac oengeurile?
  Cum e posibil sa se intample asa ceva intr-o tara din UE?

 4. @ lelu
  foarte bine punctat!
  comentariul dvs. urmeaza pana in amanunte acelasi fir logic pe care l-a urmat si avocata celor expropriati, dna. catalina radulescu, de la ONGul CRJ din bucuresti, in interviul acordat subsemnatului. poate ca ati vazut deja interviul, poate ca nu: va postez linkul:

  PS: am luat in calcul organizarea unui flashmob, dupa alegeri, la pasaj, pentru a atrage atentia publicului larg asupra problemelor grave de legalitate cu care ne confruntam la acest proiect de constructii.

  PS: la urmatorul link gasiti toate cele 8 filmulete realizate de ecoreporter pe subiectul PB:

  http://www.youtube.com/view_play_list?p=D4C522C567F0E2F9

  cu stima
  hans hedrich
  http://www.ecoreporter.ro

 5. @ Lelu
  ONGurile CRJ si Terra Mileniul 3 au initiat mai multe procese in instanta pe problema proiectului P.B., obtinand sentinte definitive si executorii in favoarea lor, resp. a locuitorilor zonei. Si totusi, Primaria Generala a ‘bagat’ buldozerele si jandarmii peste locuitorii zonei.
  Detaliile le aflati din interviul cu c. radulescu (vezi link mai sus).

 6. @andrei!
  pai, se face – si in continuare se prostesc cei care-l fac!
  dar ce-ati zice daca ati fi locuit in str. orhideelor 50, 54, 36 si v-ati numi belu, enache, vasiliu (locuitorii demolati fara despagubire)? azi probabil ca n-ati avea calculator, internet, casa, masa de unde sa trimiteti comentarii de sustinere a construirii pasajului basarab…
  (parerea mea, desigur)

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger