Oficialitatile din Polonia dau vina pe castori pentru inundatii

10

Ministrul de interne din Polonia, Jerzy Miller, a declarat luni ca printre vinovatii pentru inundatiile care au cauzat moartea a 15 persoane in Polonia se afla si castorii. Marti, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul polonez a revenit si a spus ca aceste animale se numara printre cei mai mari dusmani ai digurilor si ca au un rol considerabil in provocarea inundatiilor din acest an, informeaza AFP.

In momentul de fata, in Polonia traiesc aproximativ 50.000 de castori care sunt protejati prin lege. Dupa inundatiile de anul acesta, insa, autoritatile locale au decis sa majoreze cotele de vanatoare alocate acestei specii.

Potrivit purtatorului de cuvant al servicului de pompieri, Pawel Fratzak, castorii sapa tuneluri in diguri, slabind structura de rezistenta a acestora. Oficialul a precizat insa ca nu numai castorii fac acest lucru, nominalizand si alte rozatoare, cum ar fi hamsterii.

Ultimul bilant anuntat ieri de autoritatile poloneze spune ca inundatiile din ultimele zile provocate de revarsarea apelor in bazinele fluviilor Vistula si Oder s-au soldat cu moartea a cel putin 15 persoane.

Foto: Flickr/flickkerphotos

Tags:10 comentarii

 1. DomnulCastor on

  Se vede clar pe privirea lui cum planuieste ceva EVIL !
  Castorii au fost in spatele Crizei economice !
  Castorii au fost in spatele Rascoalei din 1907 !
  Avioanele care au lovit WTC in 2001 erau pilotate de CASTORI !

  Kill ’em all !

 2. Ministrul Mediului, Petru Lificiu, a fost plecat în Germania, în noiembrie 2006, spre a încheia un contract pentru a importa 21 de castori. Animalele sunt destinate a fi plasate “undeva pe Valea Argeşului”, pentru repopularea zonei.Eu zic sa evacuam zona cat mai repede posibil! :))))))

 3. Lucian, daca nu shtiai, un castor poate opri un rau de dimensiunea Dambovitzei la intrarea in Bucuresti in nici 2 luni. Sunt extrem de harnici, puternici si, mai ales, prieputi in a construi diguri. Iar ministrul nu spune prostii – in SUA si Canada exista numeroase echipe ce se ocupa cu distrugerea acestor diguri anual, in special in M-tii Stancosi.

  • carjan adrian on

   ai dreptate , castorii CONSTRUIESC si nu distrug diguri , in America le distrug digurile pentru ca le inunda terenul prin lacurile formate , in Polonia sunt alti factori care duc la cedarea digurilor

 4. Pingback: Tweets that mention Oficialitatile din Polonia dau vina pe castori pentru inundatii » Think Outside The Box -- Topsy.com

 5. Gigi Maybachistu' Ecologic on

  Aceste animale simpatice au fost exterminate în Europa cu aproape 200 de ani în urmă de unii care gândeau ca onor Ministru, iar el ţine să repete istoria.

  Nu putem decât să-i urăm un călduros “Mânca-te-ar castorii!” 😛 😀

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger