Oficiali chinezi acuză o fabrică Coca-Cola că a falsificat date despre poluare

0

Un departament de protecţia mediului din nord-vestul Chinei spune că poliţia locală a reţinut, temporar, un director al unei fabrici de îmbuteliere a Coca-Cola din provincia Gansu după ce oficialii chinezi au descoperit că fabrica respectivă falsificase date legate de poluare, scrie agenţia de presă Reuters.

Departamentul de protecţia mediului din oraşul Lanzhou spune că datele falsificate se refereau la modul în care erau eşantionate şi monitorizate apele menajere rezultate de la fabrica de îmbuteliere COFCO Coca-Cola Beverage Co Ltd. Poliţia locală l-a arestat pe unul dintre directorii fabricii, pentru cinci zile, ca pedeaspă, mai spun reprezentanţii departamentului amintit. Agenţia Reuters afirmă că, deşi a încercat să obţină o poziţie din partea Coca-Cola, compania nu a răspuns nici telefoanelor, nici emailurilor trimise.

Fabrica în cauză a emis un comunicat în care spune că “va trata problema cu maximă seriozitate” şi “va impune o investigaţie internă pentru a stabili care sunt neregulile echipamentului de monitorizare care au dus la apariţia datelor false”. Desigur, fabrica se obligă să ia măsurile necesare ca pe viitor un astfel de incident să nu mai apară. Companiile din China s-au dat peste cap pentru a-şi asigura o imagine cât mai “verde” după ce China a introdus legi mai aspre, anul acesta, în speranţa de combate reputaţia nedorită de mare poluator pe care statul o are în lume.

Astfel, planurile autorităţilor chineze sunt ca, până la finalul anului viitor, să interzică morile care poluează râurile, rafinăriile de petrol, producerea de pesticide şi alte facilităţi industriale, în condiţiile în care poluarea apelor a devenit tot mai gravă (pe lângă poluarea aerului): o treime din bazinele râurilor majore ale Chinei şi 60% din resursele din pânza freatică sunt contaminate. Autorităţile din Beijing au amendat, anul acesta, un furnizor McDonald’s (de cartofi congelaţi) pentru poluarea apei.

 

Sursa şi foto: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger