Oferă darul locuirii decente de sărbători!

0

Familia Micu trăiește în anexa unei biserici gotice părăsite, din satul Daia, judeţul Mureş. Cei trei copii și părinții stau acolo din bunăvoinţa unui preot şi este a treia casă pe care o schimbă, locuind şi până acum în clădiri părăsite. În casă nu au telefon şi nici măcar un ceas, doar patul şi soba, iar locul de joacă al copiilor este chiar nava bisericii. Rufele şi le usucă afară, pe zidul coşcovit al bisericii, iar focul îl fac cu lemne din pădure. Aceasta este una dintre cele trei familii pentru care Habitat for Humanity a lansat campania “Adevărul este în inima ta”, o campanie de strângere de fonduri pentru a putea aduce darul locuirii decente acestor familii.

Peste 5 milioane de români trăiesc în condiţii de locuit precare şi inadecvate. 42,5% dintre români nu au toaletă conectată la o reţea de apă şi canal, 41,2% nu au baie sau duş, iar 55,3% trăiesc în condiţii de suprapopulare se arată în ultimul studiu Eurostat, la nivelul anilor 2009/2010. România se situează pe primul loc în ceea ce priveşte lipsa utilităţilor de bază şi standardelor minime în locuinţe.

În aceste procente intră îndeosebi românii care locuiesc în clădiri insalubre, abandonate sau improvizate, fără instalaţii sanitare şi echipamente, fără ferestre, uşi, în locuinţe cu pereţii deterioraţi, fără acoperiş şi slab rezistente la intemperii.

Campania Habitat “Adevărul este în inima ta” se desfăşoară în perioada 6 decembrie 2011 – 31 ianuarie 2012 şi are ca scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea concretă a 3 familii aflate în nevoie urgentă de locuinţe adecvate. Pe lângă aceste familii, Habitat va ajuta în 2012 alte 700 de familii care locuiesc în condiţii precare, prin construcţii noi sau renovări.

Puteţi fi alături de aceste familii prin:

– donaţii de 2 Euro prin SMS la numărul 859 valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote, în perioada 1 decembrie 2011 -31 ianuarie 2012.
– donaţii de 5 Euro prin apel la numărul de telefon 0900900590, valabil în reţeaua Romtelecom
în perioada 1 decembrie 2011 -31 ianuarie 2012.

Sau puteți găsi pe site-ul Habitat for Humanity alte modalități prin care puteți contribui la sărbători decente pentru familiile nevoiașe.

Foto: Sorin Onişor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger