Ochi de şarpe: o nouă specie de viperă descoperită

0

 

O nouă specie de viperă a fost descoperită într-o pădure tanzaniană: este vorba de o viperă cu corn, identificată în timpul unei acţiuni de documentare asupra biodiversităţii din pădurea tanzaniană, care a avut loc în 2010 – 2011. Anunţul despre descoperire a fost făcut în luna decembrie a anului trecut.

 

Reptila are 0,6 metri lungime, ochi de culoarea măslinelor verzi, un corp puternic, desenat în zig-zag, în nuanţe de negru şi galben, iar colţii sunt de-a dreptul impresionanţi, au conchis oamenii de ştiinţă care au cercetat-o. Însă habitatul său este extrem de mic: se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 100 de kilometri pătraţi.

Mai mult decât atât, acest habitat este în continuă descreştere din cauza dezvoltării urbane, industriale şi a altor factori. Din acest motiv, Wildlife Conservation Society şi Muzeul de Ştiinţă din Trento (Italia), autorii descoperirii noii specii, se tem că vipera abia identificată va intra direct pe lista roşie a IUCN la categoria „în pericol foarte mare de dispariţie”. Caracteristicile noii specii au fost descrise într-un articol publicat în luna decembrie în revista Zootaxa.

 

Sursa: National Geographic

Foto: Michele Menegon, Science Museum of Trento/WCS

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger