Occupy Piața Universității pe 10 decembrie: Drepturile omului nu sunt opționale

2

Pe 10 decembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, Piața Universității și treptele Teatrului Național din București îi așteaptă pe toți cei care își pot face niște timp pentru a demonstra împotriva abuzurilor curente din România. Începând de la ora 10 dimineața și până seara, centrul orașului e deschis pentru ”românii liberi, românii frumoși, românii care s-au săturat să fie bătaia de joc a unui șir nesfârșit de lideri, a unui sistem creat pentru a controla, manipula, exploata și reduce la tăcere aceiași oameni care l-au creat și finanțat, aceiași oameni pe care ar trebui să-i servească”.

via Occupy România

Dincolo de faptul că este promovat ca protest, această manifestaţie este mai mult de atât. În cadrul ei ne vom exprima, normal, şi nemulţumirile. Dar vom merge mai departe de atât.Vom discuta problemele care ne-au adus în pragul unui colaps şi vom începe să lucrăm noi înşine la noi soluţii – soluții complet noi, soluţii rezonabile- care să fie orientate către binele populaţiei şi nu către setea de control şi bani a unora.

Deja pe 10 decembrie?

Da. Considerăm că decizia de a lua parte la acest protest pe care-l aşteptăm de prea mult timp nu necesită săptămâni întregi de “pregătire”. Ştim cu toţii ce e total greşit şi nedrept în jur. Ştim cu toţii că acest joc de-a şoarecele şi pisica pe seama unor generaţii întregi trebuie să ia sfârşit. Ştim cu toţii că suntem mult mai capabili să vedem soluţii reale decât cei “aleşi”, indiferent de ce culoare politică afişează. Ştim cu toţii ce avem de făcut.

Ok! Vreau să vin. Ce trebuie să fac?

Nimic mai mult decât să tragi aer în piept şi să vii cu noi. Nu vei fi singur. Vei fi între oameni ca şi tine, care îţi împărtăşesc nemulţumirile, durerea, dorinţele, speranţele şi bucuriile. Dacă vrei totuşi să vii “în forţă”, adu-ţi cu tine prietenii, copiii, nepoţii, fraţii şi surorile, părinţii, vecinii. Dacă vrei să vii şi “accesorizat”, adu cu tine steag, fluier, tobă, banner, apă, aparat foto, etc.
Dacă vrei să ajuţi, poţi veni cu laptopul şi/sau camera video în Centrul Media, cuttere, markere, sprayuri, cartoane/placaje etc. Pentru Echipa Logistică, poţi intra într-un dintre echipele din teren (Securitate, Logistică, Media, Coordonare, Transport, Mediere etc.) Dacă vrei să ajuţi cu promovarea protestului, poţi downloada setul de flyere publicat pe site-urile Occupy România, poţi să le printezi după posibilităţi şi le împărţi singur sau cu prietenii/familia/colegii pe stradă, la muncă, la şcoală, peste tot. Te poţi alătura, normal, şi echipelor deja formate pentru pentru promovare.

http://www.10december.net/
https://www.fb.com/OccupyRomania
https://www.facebook.com/pages/Occupy-Bucharest/294726537211348
http://www.OccupyRomania.tk/


2 comentarii

  1. Primaria Capitalei incalca a mia oara dreptul la manifestare in spatiul public, neautorizand protestul din Piata Universitatii. In ultima perioada, Primaria Capitalei (mai precis Comisia de autorizare a Adunarilor Publice, comisie formata din fosti militieni si nomenklaturisti) refuza orice manifestatie politica si civicam in centrul Capitalei. Este un abuz si un semn al nivelului de (ne) dezvoltare democratica a acestei tari. Daca in SUA si alte tari civilizate s-ar fi facut la fel nu s-ar mai manifesta nimeni.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger