Occupy Green Hours: The Space Between

0

Occupy Green Hours este o platformă iniţiată de artiştii Green Hours “cu scopul de a atrage atenţia asupra tentativei de preluare abuzivă a barului de la Green Hours de către societatea-fantomă ai cărei reprezentanţi, după un an şi jumătate de <<colaborare>>, i-au făcut denunţ penal managerului Voicu Rădescu”.

 

 

Inițiatorii platformei vor organiza vinerea aceasta, în barul vizat, “The Space Between”, rezultatul colaborării audio/video dintre artiștii Miron Ghiu și Cinty Ionescu, în zona de căutare a unei sinestezii între cele două media.

“Ambientale și atent-construite din atmosfere celeste, performance-urile The Space Between se situează la granița dintre simțuri, provocând prin melanjul de sunete și imagini stări apropiate meditației”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului. “Ingredientele folosite de cei doi transcend live realitatea de la care pornesc (filmări, grafică 3D, sunete găsite și sintetizate) într-un mix în care aspectele audio și video contează în egală măsură”.

Organizatorii îi așteaptă pe prietenii Green în spaţiul din Calea Victoriei 120, unde vor „ocupa” spaţiul cu piese de teatru, concerte şi performance-uri din sfera culturii independente din România. Un fragment din motivația de pe site-ul mișcării, pe care o puteți citi integral aici:

La finalul lunii august 2012, una dintre știrile fierbinți ale televiziunilor a fost reținerea și acuzarea lui Voicu Rădescu, managerul clubului și teatrului Green Hours, pentru evaziune fiscală. „Noutatea” a fost preluată imediat de presa scrisă, site-uri, bloggeri, devenind brusc un anunț important „din lumea culturală”. Aproape simultan au explodat și reacțiile pe rețelele de socializare: artiști, jurnaliști, manageri culturali, critici, spectatori au răspândit vestea, arătându-și stupefacția, nedumerirea, revolta față de un gest atât de extrem precum reținerea la sediul poliției cu propunere abuzivă de arestare, dar, cel mai important, și-au exprimat susținerea față de Voicu Rădescu. Timp de câteva zile, comunitatea artistică a continuat să reacționeze, comentând situația pe paginile personale sau ale Green Hours-ului. Printr-o importantă luare de poziție, artista Lia Bugnar a semnat o scrisoare deschisă către primarii Bucureștiului „din ’94 încoace” în care acuză lipsa de reacție din partea autorităților publice în fața fenomenului cultural și artistic Green Hours de-a lungul celor aproape două decenii de activitate (…)

Înainte de performance-ul de vineri, organizatorii mai au un mesaj pentru cei interesați să meargă și să-i susțină: “vă rugăm să nu ma consumaţi nimic de la barul Green Hours – aceasta este forma noastră de protest faţă de cei care încearcă să îl îndepărteze pe Voicu Rădescu de la managementul Green Hours”.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger