Obiectiv german: pana in 2050, numai energie electrica regenerabila

0

Se afla deja in fruntea tarilor care folosesc preponderent resurse regenerabile de energie, dar cu toate acestea Germania si-a propus ca in urmatoarele patru decenii sa reuseasca sa renunte cu totul la folosirea combustibililor fosili.

Obiectivul pare ambitios, dar probabil ca Germania il va realiza. Daca va reusi ca pana in 2050 toata energia electrica a tarii sa fie produsa din resurse regenerabile, Germania va fi primul stat industrializat din lume care reuseste acest lucru, relateaza The Guardian.

In acest moment,  circa 16 la suta din resursele de curent ale Germaniei sunt obtinute din energie eoliana, solara sau alte tipuri regenerabile, ceea ce presupune de trei ori mai mult decat nivelul existent acum 15 ani.

„O conversie completa este posibila pana in 2050, atat din punct de vedere tehnic cat si ecologic”, a declarat Jochen Flasbarth, presedintele Agentiei federale pentru Mediu.

Pe de alta parte, guvernul de la Berlin si-a propus sa reduca emisiile de gaze cu circa 40 la suta pana in anul 2020 si cu aproape 85 la suta, pana in 2050. Iar acest lucru devine posibil in conditiile in care s-ar face transferul catre energii neconventionale.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger