Obezitatea a crescut de patru ori în țările în curs de dezvoltare

1

Numărul persoanelor obeze sau supraponderale din țările în curs de dezvoltare s-a cvadruplat, de la 250 de milioane la 904 milioane, între 1980 și 2008, potrivit unui raport al Overseas Development Institute din Marea Britanie.

În aceeași perioadă, obzitatea în țările dezvoltate a crescut de 1,7 ori. O treime dintre toți adulții din lume – 1,46 de miliarde la număr – sunt supraponderali sau obezi. Dar, începând cu 2008, cei mai mulți sunt din țări în curs de dezvoltare (904 milioane) decât în țări mai bogate (557 de milioane).

Creșterea în greutate în țările în curs de dezvoltare, care a început să fie observată încă din 1980, este cauzată de doi factori: regimuri alimentare mai bogate și stil de viață sedentar. Mai multă lume din țările în curs de dezvoltare câștigă suficient cât să treacă de la regimuri alimentare pe bază de cereale la unele pe bază de carne, grăsimi și zahăr. Acest trend duce și la creșterea incidenței de cancer, diabet, boli de inimă și atac cerebral.

Obezitatea este în continuare un pericol mondial pentru sănătate, schimbarea constă în faptul că s-a mutat din țările dezvoltate în cele în curs de dezvoltare, notează raportul.

Sursa: Time

 

Citiți și:

Copiii crescuți de bunică au un risc mai mare de obezitate

Tarifarea în funcție de greutatea persoanelor, o nouă propunere pentru companiile aeriene

 


Un comentariu

  1. Este stupid sa spui ca obezitatea creste pentru ca accesul la carne creste. Din contra, cerealele sunt cele care ingrasa si zaharul. Eskimosii care mananca numai carne sau triburile din Africa, vanatori!, nu consuma cereale si zahar si nici produse de panificatie. Si n-am auzit de obezitate in randurile lor. Carnea nu ingrasa.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger