Obama vrea să reducă cu 50% risipa de mâncare din SUA

0

Administrația Obama, împreună cu Departamentul de Agricultură și Agenția pentru Protecția Mediului din SUA, au anunțat că vor să reducă cu 50% risipa alimentară până în 2030, scrie Grist.org. Anunțul a venit cu o săptămână înainte de Adunarea Generală a ONU din New York, unde vor fi dezbătute practici și dezvoltări din domeniul alimentației durabile de pe tot globul.

Statele Unite se bucură de cel mai productiv și abundent lanț de aprovizionare cu hrană de pe Pământ, dar se risipește prea mult din această mâncare. O familie de patru persoane lasă neconsumate, în medie, peste două milioane de calorii anual, ele valorând aproape 1.500 de dolari. – Secretarul de stat pentru Agricultură, Tom Vilsack 

În prezent, în jur de 40% din cantitatea de hrană din SUA rămâne neconsumată, ceea ce înseamnă că americanii aruncă la gunoi, în fiecare an, 162 de miliarde de dolari, generând gaze cu efect de seră cât pentru 33 de milioane de mașini. În același timp, unul din șase americani se confruntă cu nesiguranța alimentară, adică nu au tot timpul ce pune pe masă.

Pentru a-și atinge obiectivul, guvernul american va trebui să colaboreze cu sectorul privat – companii ce oferă servicii alimentare, resturante, magazine alimentare etc., dar și cu consumatorii. Aceștia din urmă sunt responsabili pentru jumătate din mâncarea risipită peste ocean. Un model de succes în reducerea deșeurilor alimentare se poate vedea în Danemarca, considerată lider global în această privință. Un raport guvernamental recent a arătat că în statul european consumatorii, factorii principali de risipă vizați de politicile publice, aruncă în prezent, cu 25% mai puţină mâncare decât acum cinci ani.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger