Oamenii sunt tot mai nepoliticoși pe Facebook

0

Prieteniile pe Facebook se strică din cauza grosolăniilor și insultelor, un sondaj arătând că oamenii devin tot mai nepoliticoși pe rețeaua socială, doi din cinci utilizatori stricându-și prieteniile în urma unor altercații virtuale.

Sondajul arată că 78% din 2.698 de oameni intervievați au raportat o creștere a grosolăniei online. Se pare că prietenii de pe Facebook nu au rezerve în a fi mai puțin politicoși online decât în lumea reală.

Unul din cinci intervievați a spus că a redus interacțiunea față în față cu cineva pe care îl știa în realitate după o altercație în lumea virtuală. 19% dintre utilizatori își blochează prieteni, îi șterg sau se dezabonează după o altercație virtuală.

Utilizarea rețelelor de socializare a luat amploare, 67% dintre americani și peste jumătate dintre britanici  folosindu-le. Dar manierele sunt pe un trend descendent.

Participanții la sondaj și-au împărtășit propriile altercații din lumea Facebook-ului. O familie nu și-a vorbit timp de doi ani după ce un membru a postat o fotografie stânjenitoare cu sora lui și a refuzat să o șteargă. De asemenea, tensiunile de la locul de muncă se manifestă deseori pe Facebook.

Voi cum vă comportați pe Facebook?

Sursa; Reuters

Foto: Flickr / birkerking


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger