Oamenii si viermii par sa fi avut ceva in comun

0

Exista o specie de vierme cu o structura a creierului comparabila cu cea umana. Neasteptata informatie a fost oferita de cercetatori germane, care considera ca singura explicatie a acestei asemanari este existenta unui stramos comun, acum aproape 600 de milioane de an.

O structura a creierului foarte asemanatoare cu cea umana a fost descoperita la o specie simpla de vierme marin, reiese dintr-un studiu publicat in revista Cell, citat de Discovery News.

Descoperirea lasa loc interpretarii ca acum 600 de milioane de ani oamenii ar fi avut un stramos comun cu aceasta specie de vierme, Platynereis dumerilii, care se inrudeste cu actualul vierme de pamant.

“Acest tip de vierme traieste in galerii create de el, exploreaza mediul inconjurator pentru a gasi mancare si este capabil sa invete din propriile experiente”, a declarat Raju Tomer, autorului studiului, om de stiinta in cadrul Laboratorului European de Biologie Moleculara,

Tomer este de parere ca si alte nevertebrate, precum insectele, paianjenii, crustaceele sau viermii de matase detin structuri cerebrale asemanatoare cu cortexul nostru (parte din creierul uman care raspunde de memorie, invatare, gandire, limbaj, constiinta etc).

Foto: Discovery News

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger