Oamenii nu mai numără oile pentru a adormi, ci ascultă strigătele maimuțelor

0

Nu se mai poartă număratul oilor când cineva încearcă să adoarmă. Un sondaj recent arată că oamenii preferă să asculte răcnetul leilor și strigătele maimuțelor înainte de culcare.

Sondajul, realizat printre 2.000 de persoane, arată că sunetul păsărilor și zgomotul pădurilor tropicale sunt cele mai liniștitoare pentru unul din cinci respondenți. Dar mai puțin de unul din zece respondenți se bazează pe număratul oilor pentru a adormi.

“Aceste sunete opresc gândurile intruzive”, explică John Shneerson, președintele British Sleep Society. Aceste gânduri sunt preocupări din ziua precedentă sau îngrijorări privind ziua de mâine care îi opresc pe oameni să adoarmă. Zgomotele semi-repetitive precum sunetul vântului sau spargerea valurilor ne distrag atenția. Zgomotul nu trebuie să fie foarte plictisitor, dar nici nu treuie să stimuleze creierul pentru a se gândi la el, explică specialistul.

Mulți oameni găsesc aceste sunete folositoare pentru a adormi. Deși proprietatea relaxantă a sunetului natural nu este surprinzătoare, și zgomotele considerate, în general, iritante, precum traficul sau ticăitul ceasului, pot fi de ajutor.

Pentru un somn liniștit expertul mai recomandă evitarea cafelei seara și respectarea unui program de somn.

Foto: Flickr / Monkey Island

Sursa: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger