Oamenii grași nu sunt neapărat nesănătoși

0

Aproape jumătate dintre oamenii grași sunt la fel de sănătoși ca și oamenii slabi și nu au un risc crescut de a avea probleme cu inima sau de a face cancer, susțin cercetătorii. Sportul poate compensa obezitatea; studiul care arată acest lucru infirmă ipoteza că obezitatea înseamnă, în mod automat, să fii nesănătos.

 

Cercetarea demonstrează că oamenii grași pot fi “sănătoși metabolic” chiar dacă masa lor corporală sugerează contrariul. Ei au un risc mai mic decât oamenii grași, nesănătoși de a muri prematur și cu 50% mai puține “șanse” să aibă probleme cu inima sau să sufere de cancer.

Studiul efectuat pe 43.265 de oameni arată că persoanele grase care sunt sănătoase nu suferă de rezistență la insulină, diabet, nivel ridicat de colesterol sau presiune arterială și sunt mai în formă – lucru măsurat în funcție de cât de bine funcționează inima și plămânii – decât oamenii obezi.

Cercetătorii au recrutat subiecții în perioada 1979 – 2003, aceștia efectuând teste de fitness, și au descoperit că 46% dintre oamenii obezi erau sănătoși metabolic.

Sursa: Daily Mail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger