Oamenii dintr-un cămin de vârstnici îşi povestesc primele scrisori într-o piesă de teatru comunitar

0

Duminică, 22 februarie, de la ora 18:00, în căminul de persoane vârstnice Moses Rosen din Bucureşti se va juca spectacolul de teatru comunitar “Post-Scriptum”, în cadrul Platformei de Teatru Politic 2015. Piesa aparţine echipei VÂRSTA 4, un proiect de artă comunitară desfășurat împreună cu rezidenții căminului. Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective. Intrarea la spectacol este liberă, pe bază de rezervare.

POST SCRIPTUM – spectacol al echipei VÂRSTA4.

Cu: Iudith Ardeleanu, Marius Armașu, Margareta Eschenazy, Lidia Fonea, Pompiliu Sterian, Eva Szemler Lendvay, Dorotea Weissbuch, Jak Neumann.
Coordonatori Vârsta4: Paul Dunca, Alice Monica Marinescu, Mihaela Michailov, Katia Pascariu, David Schwartz.

Gestul de a scrie o scrisoare reprezintă un act cultural și politic cu valoare de document al comunicării intim-sociale. În “Post-Scriptum”, rezidenții Căminului Moses Rosen povestesc cui au scris prima dată o scrisoare, care era ritualul conceperii și redactării unei scrisori, cui au trimis scrisori de dragoste și ce i-ar scrie unui politician. Post-Scriptum e performarea unui ritual de relaționare socială pe cale de dispariție.

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral și educațional care își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru și ateliere, istorii marginalizate și ignorate adesea de sisteme care își produc propriile narațiuni de legitimare, pentru a-și justifica pactul cu “istoria convenabilă”. Istorii personale ale celor pe care nu-i găsim în manuale, în conferințe, tratate și luări de poziție instrumentate politic pentru a servi macro-narațiunii sistemului care adoptă istoria unică, „istoria de obediență” în fața structurilor de putere.

Intrarea la toate spectacolele și evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic va fi gratuită și toate evenimentele vor include discuții cu publicul.

Contact rezervări: Andrei Șerban (0728839007, [email protected]), Katia Pascariu (0728072362, [email protected]).

Căminul se află pe strada Jimbolia nr. 105, în Bucureştii Noi (metrou: staţia Parc Bazilescu).

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Aici puteţi afla programul integral al stagiunii.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger