Oamenii din toată lumea se unesc mâine, 15 octombrie, pentru o democrație reală

9

Mâine, 15 octombrie, oameni din toate colțurile lumii vor ieși pe străzi pentru a-și cere drepturile în numele unei democrații adevărate. “Oameni din toată lumea, uniți-vă pe 15 octombrie” sună apelul mișcării mondiale “Global Revolution”. În București, mișcarea începe în Piața Unirii, de la ora 10 dimineața, unde sunt așteptați toți românii care vor o soluție pentru criza financiară și morală.

Iată cum sună apelul inițiatorilor mișcării de la București:

“Suntem primii dintre cei 99% care, sătui de corupție, de hoțiile nerușinate, de continua degradare a calității vieții, ieșim într-o acțiune pașnică și protestăm față de noul tip de sclavagism, cel monetar, în care 1% dintre oameni dețin 40% din bogățiile planetei, procente în continuă creștere.

Spunem NU violenței, rasismului, vrem o Democrație Reală în care politicienii aleși servesc interesele votanților și nu cele ale finanțatorilor. Vrem un învățământ și un sistem sanitar de calitate, vrem ca bogățiile țării să rămână ale tuturor, vrem o viață demnă. Vrem moartea monștrilor născuți de somnul rațiunii!

În urmă cu 200 de ani, celebrul pictor spaniol Francisco Goya lansa un avertisment care a marcat istoria umanității: “Somnul rațiunii naște monștri!”. Din păcate, cugetarea lui Goya a bântuit România din totdeauna, iar după Revoluția din 1989, monștri au luat forme și proporții halucinante.

România a creat cele mai schimonosite figuri de politruci și cea mai originală democrație – dacă nu-ți convine ceva ai dreptul să taci! A născut cele mai aberante legi care se modifică din momentul publicării în Monitorul Oficial și până la sfârșitul zilei, prin Odonanțe de Urgență de modificare a Hotărârilor de Guvern de punere în aplicare a lor. Somnul rațiunii celor mulți, care dorm de mult pe-o ureche și așteaptă ca vreo minune cerească să-i salveze, i-au lăsat pe cei mai “vioi” să-și vadă liniștiți de hoție și dezmăț, să creeze poate cea mai bine pusă la punct economie subterană și o mașină de spălare a banilor murdari foarte performantă (nu are nevoie nici măcar de curent electric).

Unul dintre visele românilor a fost televiziunea liberă și necenzurată,și o au – nicăieri în lume nu mai poți vedea ceea ce le e dat românilor să vadă pe ecran. România este țara în care bugetul este format cu precădere din impozitarea salariul minim și a pensiilor, a salariilor bugetarilor care sunt de fapt doar bani pe hârtie, a taxelor percepute micilor producători agricoli când se duc cu produsele la piață. În rest, scapă cine poate și cum poate! Și, unii scapă cam mai tot timpul doar deh, românul mai și visează de când tot doarme, iar soluția i-a venit într-unul dintre coșmaruri: trebuie să învăț “să mă descurc!”…

Daca nu te recunoști ca făcând parte din această categorie, fă-ți auzită vocea! Vino pe 15 octombrie în Piața Unirii!”


9 comentarii

 1. Pingback: Oameni din toată lumea se unesc mâine, 15 octombrie, pentru o democrație reală

 2. Unde racu ai vazut tu exprimare ca-n Ferentari omule?
  Astia au vorbit exact pe sufletul meu, si al prietenilor mei si a multor alti romani, sunt sigur.
  Astia au curajul sa faca ceva in loc sa se vaite si sa se pacaleasca pe sine asa cum prea multi romani o fac. Recunosc cu jena ca si eu m-am numarat printre ei.
  Dar de maine asta se va schimba. Voi iesi in strada. Si nu numai ca-mi voi exprima liber nemultumirile si furia. Dar voi pune umarul la gandirea unor solutii.
  Pentru ca este responabilitatea mea, si a ta si a lor.
  Nu a lui Boc, Nastase, Patriciu, Becali sau Iliescu.
  Eu ies in strada. Stiu ca nu voi fi singurul!

 3. Pingback: VIDEO Occupy Wall Street se extinde: Proteste din Japonia, până în Africa de Sud | TOTB.ro - Think Outside the Box

 4. Pingback: VIDEO Occupy Wall Street se extinde: Proteste din Japonia, pana in Africa de Sud

 5. Aproape todeauna demonstratiile de strada creaza haos (mai ales cele neautorizate) sunt greu de tinut sub control,pentru ca la o demonstratie pasnica se alipesc tot felul de indivizi (neaveniti ) . In democratie ai destule parghii prin care poti intervenii; alegeri,sindicate…Aceste demonstratiinu rezolva nimic. In Spania au inceput din 15 mai a.c. Au creat desordine si nimic mai mult.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger