Oamenii din toată lumea mănâncă din ce în ce mai asemănător

0

O credință populară spune că mâncarea pe care o consumă oamenii la nivel mondial devine tot mai omogenă o dată cu răspândirea regimului alimentar occidental, oamenii bazându-se doar pe câteva tipuri de cereale și cărnuri, scrie Grist.org. Acum a venit și dovadă științifică, în urma unui studiu recent care nu numai că susține credința, dar arată că lucrurile sunt mai grave decât ne-am fi așteptat.

 

 

 

Potrivit autorilor studiului, rezervele naționale de mâncare ale țărilor au devenit tot asemănătoare în compoziție, bazându-se pe culturi de plante globale. Bazarea pe aceste culturi sporește interdependența între țări în ceea ce privește asigurarea rezervelor de hrană. Omogenizarea, care a înăbușit dietele regionale, a făcut ca lumea să se bazeze în mare parte pe grâu, porumb și soia. Pierderea diversității alimentare îi plasează pe oameni într-o situație de risc, cel al eșuării unor recolte, cum a fost cazul cartofului.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger