Oamenii din Arabia Saudită continuă să se pupe cu cămilele, în ciuda unui avertisment guvernamental

1

Luna aceasta, autoritățile din Arabia Saudită i-au avertizat pe posesorii de cămile că trebuie să poarte măști și mănuși de protecție când se ocupă de aceste animale, despre care se crede că ar fi sursa unor infecții cu Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu. Aproape 500 de cazuri de infecție cu acest virus ce poate fi letal au fost înregistrate în Arabia Saudită până la jumătatea lunii trecute, dintre care circa o treime s-au soldat cu moartea. Cu toate acestea, scrie Global Voices, saudiții continuă să posteze pe Twitter și pe Youtube fotografii în care se pupă cu cămile, în ceea ce a devenit o campanie neorganizată împotriva avertismenului guvernamental.

 

 

Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu a fost raportat pentru prima oară acum doi ani în Arabia Saudită, fiind un coronavirus apărut la animale care a omorât în jur de 800 de oameni la nivel mondial de la prima sa apariție, în China, în 2002. Nu există niciun vaccin sau tratament anti-viral împotriva lui, iar Arabia Saudită este focarul infecțiilor. Ministerul Agriculturii i-a îndemnat pe oameni să nu intre în contact cu cămilele decât dacă este necesar, și, dacă o fac, să se spele pe mâini înainte și după și să poarte măști de protecție. Unii saudiți nu pot renunța însă la pasiunea pentru animale, pe care și-o exprimă în continuare în mediul online, după cum puteți vedea în pozele și clipul de mai jos.

 

Fotografie postată pe Twitter de userul @aaaa12200. 

Când a încărcat această poză, utilizatorul de Twitter Fahad bin Abdulla a spus că-și va petrece toată ziua cu cămila.

În clipul de mai sus, un bărbat sărută două cămile și le îndeamnă să-i tușească în față, ca să arate că nu îi e frică să fie infectat.


Un comentariu

  1. Don’t fight it! This is natural selection on duty.
    Stupidity is the last natural predator of man – try to keep it calm, otherwise no one else can weed our ranks anymore.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger