Oamenii deștiință se străduiesc să salveze orhideele de la extincție

0

Oamenii de știință britanici vor să deschidă o rețea de depozite de stocare a orhideelor în întreaga lume, în încercarea de a conserva una dintre cele mai frumoase plante cu flori de pe glob, care ne va îmbăta simțul olfactiv în curând. O echipă de cercetare de la Grădinile Kew din Londra va coordona oameni de știință din zeci de țări în cadrul unui program de aproape 6 milioane de euro menit să protejeze 2.000 de specii de orhidee până în 2015.

Orhideele sunt un important indicator al posibilelor pericole care le paște pe speciile dintr-un ecosistem. Există peste 20.000 de specii, iar circa un sfert din ele sunt amenințate cu dispariția. Proiectul de conservare inițiat de cercetătorii britanici își propune să dezvolte bănci de semințe în țări bogate în biodiversitate din America Latină și Asia. Țări precum Ecuador, Brazilia, Columbia, Cuba, Indonezia, Tailanda și Filipine au intrat deja în schemă.

Chiar și așa, doar 250 de specii au fost înmagazinate până acum. Pentru a le proteja, semințele sunt uscate și ținute la o temperatură de -20 de grade Celsius, ceea ce le permite oamenilor de știință să le folosească și după câteva zeci de ani. Unele specii mai fragile necesită înmagazinare în nitrogen lichid, la -196 de grade. Rețeaua țintește 30 de țări, urmând să intre în schimă și India, SUA, Italia, Canada, Kenya și Camerun.

Sursa: The Independent

Foto: Reuters

Citiți și:

Votaţi teiul României la concursul Arborele European al Anului

Pierderea biodiversității poate spori numărul de boli la oameni

Folosiți-vă smartphone-ul pentru a deveni oameni de știință ai biodiversității

Poate matematica să salveze speciile de la extincție?

Pădurea dependenţilor: Britanicii care înving alcoolul şi drogurile plantează copaci

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger