Oamenii de ştiinţă decodifică genomul cartofului

1

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă care activează în Scoţia a decodificat în premieră secvenţa completă de ADN a cartofului, ceea ce poate duce la dezvoltarea mai rapidă a unor soiuri îmbunătăţite de cartofi. Unele mai nutritive şi mai rezistente la boli şi la dăunători.

Analizarea secvenţei genetice a plantei va mai dura câţiva ani, iar soiurile îmbunătăţite şi-ar putea face apariţia abia în decurs de un deceniu. Localizând genele care controlează trăsături precum productivitatea, culoarea, rezistenţa sau savoarea, cercetătorii ar pute dezvolta cartofi mult mai repede. Cartofii reprezintă cea de-a patra cultură din lume ca mărime, cu o producţie anuală de 330 de milioane de tone.

Sursa: BBC News

Foto: Flickr/oddsock

 


Un comentariu

  1. Gustul cartofilor modificati genetic nu se va putea compara niciodata cu gustul cartofilor romanesti, care au disparut din culturile noastre.
    Multumim oamenilor inconstienti si care in inconsienta lor distrug ce este mai bun si mai sanatos in lume : NATURA.
    Acesti oameni ar trebui modificati genetic, sa nu mai gandeasca in detrimentul sanatatii, punand pe primul loc foloasele materiale.
    Multa sanatate !(atat cat se mai poate avea si obtine din alimentatia actuala)

Leave A Reply